Xbox Series S vs PlayStation 4

Katılım
9 Nisan 2020
Mesajlar
13.169
Makaleler
49
Çözümler
34
Dün açtığım konudan sonra Series S'ya da PS4 alıp şu anki sistemime yükseltme yapmaya karar verdim. Şimdi daha büyük bir sorun var; o da hangi konsolu alacağıma karar vermek.

Büyük bir The Last of Us hayranı olarak uzun süredir TLOU 2 oynamak istiyordum. PS4'te TLOU 2'nin yanında spider-man, GoW, Detroit: Bh, Uncharted gibi mükemmel exclusive oyunlar var.

Bu özel oyunlar Xbox'ta yok ama Game Pass kütüphanesinde gerçekten çok sağlam oyunlar var, PS4'teki özel oyunların yerini alabilir diye düşünüyorum.

Oyunların yanı sırada iki konsol arasında teknoloji farkı da var. Series S, Ray Tracing destekli ve SSD'si olan yeni nesil bir konsol. PS4 her ne kadar eski nesil olarak geçse de TLOU 2, Ghosts of Tsushima gibi yeni nesil ve ağır oyunları oynatabiliyor. Series S'in bazı oyunlarda geçerli 120 FPS desteğini ve 2K olmasını da unutmamak lazım.

Gerçekten oldukça kararsız durumdayım. Series S'in yeni nesil olması ve Game Pass beni kendine çok çekse de PS4 de gönlümü çalıyor. Şimdiden yardımlarını için teşekkürler.

@Lockheed
 
Şahsen ben PS4 seçerdim. Dediğin exclusive oyunlar, Detroit ve benzeri baş yapıtların çoğu PS4'te. Xbox'ın oyunlarını, PS4'ün yanında pek sevemedim açıkçası.
 
Liste hazırlayayim.

Series S'in artıları:
-Güç.
-Destek süresi.
-SSD.
-Game Pass.

PS4'un artıları:
-Türkçe dilinin daha çok oyunda olması.
-Aranıp bulunamayacak özel oyunlar.
-Daha stabil yazılım.

Yazılımı biraz açayim.
Hem Xbox hem PS kullanmış birisi olarak PS'in yazılımının daha kararlı, stabil olduğunu söyleyebilirim. Xbox tarafında meşhur Teredo, UPnP hataları var, keyif kaçırıyor ama katlanılamayacak seviyede değil.

Şahsen Series S tercih ederdim. 7 sene boyunca çıkacak oyunları bu fiyata 60 FPS oynamak gerçekten güzel. SSD, DirectML, RDNA 2 mimarisi ve diğer yazılımsal artılardan bahsetmiyorum bile.
 
Arada büyük fiyat farkı var ama.
Hocam ben zaten dün arkadaşa Series S önermiştim şiddetle daha önce konu açmıştı. Ancak içinde oynamak yatıyor çok belli oluyor. Eğer sistemini iyi noktaya çıkartıp PS5 alabilirse zaten gerek kalmaz. Tüm Xbox exclusiveleri zaten PC'ye çıkıyor.
 
Hocam PS exclusivelere bu kadar bağımlıysanız disksiz PS5 bakmaya çalışın.
Digital Edition'ı tamamen unuttum ben. Stoklara geldiğinde fiyatı uygun olursa düşünebilirim ama oyun fiyatları da yüksek.
Oyunlara para verebilecekseniz PS4 ama bütçem sınırlı her ay oyuna 300TL veremem diyorsanız Xbox.
Evet, öyle birim durum da var. Bir öğrenci olarak her ay 300-400TL oyunlara veremem.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı