Hayat kariyerimi nasıl çizmeliyim?

The Tribal Chief

Hectopat
Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
6.895
Makaleler
44
Çözümler
9
İyi geceler,
Ben artık akademik hakkında bir şey yapamayacağımı anladım. Sağlık probleminden daha önce bahsettim. Akademik derken PC mühendisliğini kast ediyorum.

PC mühendisi olamayacağımı bildiğim için bana çok koydu. Kabullendim fakat çok zor oldu. Ben burada sadece derdimi anlatmaya geldim, psikiyatrinin dediğini dinlememek için değil.

Çok aşırı bilgisayar ve telefon oynuyorum. Doktorumun dediği gibi işte çalışmaya gideceğim fakat iş bulamadım. Kendime değişik değişik uğraşlar bulmaya başladım. Resim ve origami yapmaya uğraşıyorum. Bu alana kitap ve müzik ekleyeceğim. Başka öneriniz varsa önerilere açığım.

Şu anda huzurum yerinde. Ama kafaya dersi taktığım anda benim devreler yanıyor. Strese giriyorum ve harap ediyor. Dersi boş ver dediğim anda rahatlıyorum.

Üniversite hedefi olarak PC programcılığı belirledim. Türkçe ve sosyal 7,5 matematik ve fen 5 net istiyor. Bu üniversite PAÜ için geçerli. Çok yüksek değil ve olmayacak diye korkmuyorum. Seneye gireceğim. Kendimi de kazanacağım diye de sıkmıyorum artık.

Başka bir olay; teknolojik alet olarak iş bulduğum zaman paşa keyfim ne isterse onu alacağım :D

Onun dışında pek bir problemim yok. İyi huylu tümör ameliyatı olduğum yer kapanmaya başladı. Arada sırada kaşınıyor ama ciddi bir şey yok.

Müthiş bir ilerleme kaydettim. Eski halime bakıyorum ve çok seviniyorum. Ama gerçekten lanet bir hastalık.

Gelelim benim kariyerime;
İşte çalışacağım ve para kazanacağım. Onun dışında ne yapabilirim bilmiyorum. Üniversite olmuş olmamış umurumda değil. Yeter ki iyileşeyim. Önce sağlık diyorum ve bunun hakkında fazla yorum yapmak istemiyorum. Sizce gelecek kariyerimi nasıl çizeyim? Zihinsel bir kariyer olmasın ama içinde biraz hayal gücü olacak bir şeyler arıyorum. Bedensel aktivite olması öncelik.


Not: Kendimi acındırma gibi bir niyetim yok. Sadece dertleşmek istedim.
 
Kalbinin götürdüğü yola gitmelisin dostum. Bizim söylediğimiz şeyler senin hayatına etki edemez. Bilgisayar alanına yönelmek istiyor kalbin, yönel. Kendi kararlarını verip o kararlar üzerine ilerleyebildiğin sürece hastalığını da unutursun. :)
 
Kalbinin götürdüğü yola gitmelisin dostum. Bizim söylediğimiz şeyler senin hayatına etki edemez. Bilgisayar alanına yönelmek istiyor kalbin, yönel. Kendi kararlarını verip o kararlar üzerine ilerleyebildiğin sürece hastalığını da unutursun. :)
Geçmiş olsun öncelikle, sağlığınıza kavuştuğunuza sevindim.

Gördüğüm kadarıyla kendinize güveniniz tam, o yüzden söyleyecek çok bir şey yok. Nasıl mutlu olacaksanız öyle devam edin. : )
Teşekkür ederim. Hayatı yaşayacak olan benim fakat fikirler sizden uygulaması benden. Uğraş alanları arıyorum. Benim için sevmesem bile uğraşacak olması gerekiyor(doktorun talimatı). O yüzden önerilerinize açığım demek istedim.
 
Program yazmak, yazılımcı olmak için illa üniversite okumaya gerek yok bence. İlk önce Youtube'den temel olarak kodlama dillerini öğrenirsin sonra ücretli kurslarla pekiştirirsin. En azından bir konuyu bilmiş olursun. Hatta freelancer sitelerde para da kazanabilirsin. He gene diğer uğraşlarını yapmak istiyorsan yap.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı