Avrupa Süper Lig'i resmen kuruldu

Abdullah_TR

Picopat
Katılım
19 Şubat 2021
Mesajlar
278
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Avrupa Süper Lig'i resmen kuruldu. Kurucu takımlar gerçekten büyük takımlar ve bu lige Türkiye'den Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de çağırıldığı söyleniyor. Ama katılırlarsa bizi o ligde haşlama yaparlar. Ligdeki takımlar; Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter, Milan ve Juventus. Avrupa süper ligi'ne katıldıklarını resmen duyurdu. Bu lige 3 kurucu takım daha eklenmesi bekleniyor. Ama FIFA bu lige katılan oyuncuların milli takımlarında oynayamayacağını söylüyor. Real Madrid başkanı Perez de buna karşı bizde kendi dünya kupamızı kurarız dedi. Çok iddialılar ve bence haklılar, çünkü FIFA bu takımlardan bayağı para alıyor. Perez ise bu Avrupa ligine katılan kurucu takımlara yıllık yayın geliri 250 milyon Euro imiş. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Şampiyonlar ligi bu yüzden ertelendi zaten ve eğer bu lig kurulursa şampiyonlar ligi hiç düzenlenmeyebilir. Çünkü geriye düzgün takım kalmıyor. PSG, Bayern Münih ve Borussia Dortmund kalıyor büyük takım olarak. Sizin de görüşlerinizi merak ediyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir Trabzonspor'lu olarak beni heyecanlanıran lig olmuştur. Türkiye'nin gücünü bu ligte göstereceğiz. Şimdi Av Zamanı :)

Ek olarak Avrupa Süper Lig'inde mücadele edecek takımımıza bir şiir yazmak istedim.

Geliyor fırtına kaçın
Bakasetas in the kitchen
Bu dev turnuva için
Bordo mavi atkıları takın
 
Yaptırım uygularlar. Men ederler hakem yollamazlar hadi oynat derler. Bir şey bulurlar yani.
Kendi lisanslamalarını yapıp lig ve milli yapılanmaya gidecekler muhtemelen. Kurduklarına göre bunları çoktan göze aldılar, futbolcuları getirtme işini de parayla hallederler zaten. Organizasyonlar FIFA ve UEFA gibi bölgesel yapılanmaların elinde, futbolun kendisi değil.
 
İş büyük sıkıntı. Avrupa Süper Lig'e katılacak takımların oyuncuları bir bir sözleşmelerini feshederse ne olacak, ben buraya katılıp bu kadar yaptırımı göze alamam dese ne olacak? Ayrılan oyuncuların yerini doldurmak için bir ton bütçe vermişler ama ya kimse gelmek istemezse ne olacak? Birinin geri adım atması lazım ki atacağını da düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı