Polislikte atama oranı nasıl?

Carven

Hectopat
Katılım
16 Mart 2020
Mesajlar
661
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba.
11.sınıfım. Eşit ağırlık bölümünde okuyorum. Polislik mesleğini düşünüyorum. Kendi çapımda araştırma yaptım. Kendimle birebir uyuşmasada çoğunlukla istediğim bir meslek. İlk olarak polisliği kazanıp ardından siber polislik sınavına gireceğim. Ama atama oranı kafamı karıştıran bir durum. Ailenizde veya tanıdığınız polis varsa atanması nasıl gerçekleşti. Okulu bitirir bitirmez atandı mı? Yoksa hala bekliyor mu? Bunlar kafamı karıştıran sorular. Sabırlı bir insan değilim. Okulu bitirir bitirmez kendi ayaklarımım üstünde durup, aileme yük olmak istemiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu normal polis memuru değil de.
Amir, komiser nasıl olunuyor.
Hocam bildiğim kadarıyla YKS'den polislik için gereken puanı alıp Polis meslek yüksek okulu'na gidersen komiser olarak çıkıyorsun. Düz polisler liseden mezun olunca eğer devlet alım açarsa kursa katılıp giriyor. PMYO mezunu değilsin başka 2 ve ya 4 yıllık üniversite mezunu olunca eğer devlet alım açarsa 6 ay kurs görüp komiser olarak başlıyorsun.
 
Hocam bildiğim kadarıyla YKS'den polislik için gereken puanı alıp polis meslek yüksek Okulu'na gidersen komiser olarak çıkıyorsun. Düz polisler liseden mezun olunca eğer devlet alım açarsa kursa katılıp giriyor. Pmyo mezunu değilsin başka 2 veya 4 yıllık üniversite mezunu olunca eğer devlet alım açarsa 6 ay kurs görüp komiser olarak başlıyorsun.

Anladım hocam teşekkürler.
 
Lise mezunu olup üversiteye geçiş sınavı ile Polis Meslek Yüksek Okulu’na (PMYO) girebilirsiniz. Eğer 2 yıllık üniversite mezunu ya da 4 yıllık üniversite mezunu iseniz KPSS ile Polis Eğitim Merkezi’ne girersiniz. Her ikisi içinde her sene şartına göre değişen başarı ve katılma şartları var. PMYO okursanız 2 yıl, POMEM okursanız 6 ay eğitim görürsünüz. Ayrıca polislik okulları eskisi gibi değil. Bundan 7 yıl önce okula başarıyla girip, herhangi bir disiplin suçu alıp atılmazsanız polis oluyordunuz. Okula giriş yaptıktan sonra atamanız garantiydi. 2014 yılında alınan karar ile artık PMYO ve POMEM eğitimini tamamlayan polis adayları okul sonu mülakata girer. Artık elenebilme ihtimaliniz var. Yani kesin bir atama yok artık okullardan. Ayrıca PMYO alım sayısı çok azdır. Genelde önlisans ve lisans öğrenimi tamamlayan üniversite öğrencilerinden alım daha fazladır.

Komiser olmak için; Polis akademisi tarafından açılan sınava girmeniz gerekti. 4 yıllık lisans mezunu olma şartı vardı. KPSS üzerinden yeterli puanı alırsanız Ankara‘da polis akademisine eğitim görüyordunuz. Yalnız PAEM olarak geçen eğitim merkezi artık son alım yapacak. Yani siz yetişemiyorsunuz. Artık komiser yardımcısı olmak için 4 yıllık üniversite mezunu olarak POMEM’e gireceksiniz. Meslekte belli bir tecrübe edinip meslek içi komiserlik sınavına gireceksiniz. Artık direkt komiser yardımcısı alımı yok. Meslek içi alım olacak. Önce memur sonra amir olacaksınız...
 
Lise mezunu olup üversiteye geçiş sınavı ile polis meslek yüksek okulu'na (pmyo) girebilirsiniz. Eğer 2 yıllık üniversite mezunu ya da 4 yıllık üniversite mezunu iseniz KPSS ile polis eğitim merkezi'ne girersiniz. Her ikisi içinde her sene şartına göre değişen başarı ve katılma şartları var. Pmyo okursanız 2 yıl, pomem okursanız 6 ay eğitim görürsünüz. Ayrıca polislik okulları eskisi gibi değil. Bundan 7 yıl önce okula başarıyla girip, herhangi bir disiplin suçu alıp atılmazsanız polis oluyordunuz. Okula giriş yaptıktan sonra atamanız garantiydi. 2014 yılında alınan karar ile artık pmyo ve pomem eğitimini tamamlayan polis adayları okul sonu mülakata girer. Artık elenebilme ihtimaliniz var. Yani kesin bir atama yok artık okullardan. Ayrıca pmyo alım sayısı çok azdır. Genelde önlisans ve lisans öğrenimi tamamlayan üniversite öğrencilerinden alım daha fazladır.

Komiser olmak için; polis akademisi tarafından açılan sınava girmeniz gerekti. 4 yıllık lisans mezunu olma şartı vardı. KPSS üzerinden yeterli puanı alırsanız ankara‘da polis akade misine eğitim görüyordunuz. Yalnız paem olarak geçen eğitim merkezi artık son alım yapacak. Yani siz yetişemiyorsunuz. Artık komiser yardımcısı olmak için 4 yıllık üniversite mezunu olarak Pomem'e gireceksiniz. Meslekte belli bir tecrübe edinip meslek içi komiserlik sınavına gireceksiniz. Artık direkt komiser yardımcısı alımı yok. Meslek içi alım olacak. Önce memur sonra amir olacaksınız...

Başkomiser nasıl olunuyor bir bilginiz var mı?
 
Hocam bildiğim kadarıyla YKS'den polislik için gereken puanı alıp Polis meslek yüksek okulu'na gidersen komiser olarak çıkıyorsun. Düz polisler liseden mezun olunca eğer devlet alım açarsa kursa katılıp giriyor. PMYO mezunu değilsin başka 2 ve ya 4 yıllık üniversite mezunu olunca eğer devlet alım açarsa 6 ay kurs görüp komiser olarak başlıyorsun.
Hocam kusura bakmayın ama yazdıklarınızın çoğu yanlış. PMYO ve POMEM mezunları memur olarak, PAEM mezunları komiser yardımcısı olarak atanır. Her 3 okulun sonunda da artık mülakat mevcut. Garanti polis ya da amir olma ihtimaliniz yok. PAEM kapanacak alım olmayacak ilerleyen vakitlerde. Rütbe ve terfi sınavları artık meslek içinde yapılacak.
PMYO mezunları komiser olmak isterse önce PMYO önlisans sayıldığı için lisans konumuna gelmeleri gerek. Yani memuriyet döneminde de okumak zorundalar. 2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıl üniversite eğitimine tamamlamak zorundalar. Yani PMYO mezunları ile POMEM mezunlarını ile eşitlemek için bu yapılıyor. POMEM mezunları meslekte tecrübe edinip 2 yıl geçirdikten sonra meslek için açılan sınav ve kursla komiser yardımcısı olurlar.
 
Hocam kusura bakmayın ama yazdıklarınızın çoğu yanlış. Pmyo ve pomem mezunları memur olarak, paem mezunları komiser yardımcısı olarak atanır. Her 3 okulun sonunda da artık mülakat mevcut. Garanti polis ya da amir olma ihtimaliniz yok. Paem kapanacak alım olmayacak ilerleyen vakitlerde. Rütbe ve terfi sınavları artık meslek içinde yapılacak.
Pmyo mezunları komiser olmak isterse önce pmyo önlisans sayıldığı için lisans konumuna gelmeleri gerek. Yani memuriyet döneminde de okumak zorundalar. 2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıl üniversite eğitimine tamamlamak zorundalar. Yani pmyo mezunları ile pomem mezunlarını ile eşitlemek için bu yapılıyor. Pomem mezunları meslekte tecrübe edinip 2 yıl geçirdikten sonra meslek için açılan sınav ve kursla komiser yardımcısı olurlar.

Şimdi millet işsiz kalmamak için polisliğe bekçiliğe falan giriyor durumlar değişecek mi?
 
Başkomiser nasıl olunuyor bir bilginiz var mı?

Yukarıdaki şartları sağlayıp 4 yıllık üniversite mezunu olarak POMEM'e girdiniz varsayalım. Memur olarak başlarsınız. 2 yıl meslek tecrübesi edindikten sonra meslek içi açılan komiser yardımcılığı sınavına girip kazanmanız lazım. Hadi komiser yardımcısı da oldunuz diyelim. 4 yıl sonra komiserlik sınavını gireceksiniz, sonra onu kazanıp komiser olduktan sonra 4 yıl sonra başkomiserlik sınavına gireceksiniz. Yani 2+4+4 yılı tamamlayıp açılan her sınavı ve kursu tamamlarsanız başkomiser olabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı