Çözüldü M-Flash BIOS dosyasını görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tacohub

Kilopat
Katılım
21 Haziran 2018
Mesajlar
988
Çözümler
8
Yer
İzmir
Merhabalar, BIOS'uma güncelleme yapmaya çalışırken bir sorunla karşılaştım. Bu videodan referans almaya çalışarak MSI'ın kendi sitesinden indirdiğim BIOS dosyasını USB'nin içine attım fakat M-Flash ekranına girdiğim zaman USB görünüyordu fakat içerisindeki BIOS dosyası görünmüyordu. İnternette biraz araştırma yaptıktan sonra dosyanın ismini BIOS.ROM yapmayı denedim fakat yine M-Flash ekranında USB görünmüyordu. 32 GB, 16 GB ve 8 GB USB'ler ile denedim fakat yine de BIOS dosyası görünmedi. Anakartımın modeli B350M GAMING PRO (MS-7A39) uygun ve en güncel BIOS dosyasını'da eklerseniz cevabınıza sevinirim.
 
Çözüm
BIOS kilidini kaldırmak için gerekli dosyaları WeTransfer üzerinden gönderdiler, sonra uzun bir txt dosyasını takip ettim ve otomatik eski bir BIOS sürümüne döndü. Tekrardan BIOS güncelleme arayüzüne girdiğim zaman USB disk'i görebiliyordum. Normal bir şekilde güncelledim ve sorun çözüldü.
Sıkıştırılmış dosyayı açıp attınız degilmi?
1618968497727.png

Bu dosyayı USB'ye attım evet.
 
Acaba yanlış dosya indirmiş olabilir misiniz? Kusura bakmayin BIOS güncellemek çok basit bir işlem o yüzden her olasılığı sormak istiyorum.

Yok dostum ne kusuru, açıkçası o ihtimali düşünüyordum ve aklıma takıldı. Mümkünse B350M GAMING PRO (MS-7A39) için uygun en güncel BIOS dosyasını buraya gönderme şansınız var mı? MSI Live Update denedim fakat daha güncel bir sürüm bulunamadığını söyledi. İşin ilginç tarafı ise BIOS sürümünün tarihi 2018.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı