Canlı Linux dağıtımında yapılan işlemlerin nereden geldiği belli olur mu?

Cycrow V

Hectopat
Katılım
16 Ekim 2019
Mesajlar
102
Yer
127.0.01
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar arkadaşlar, yine bir soruyla karşınızdayım. Lafı uzatmadan hemen sorumu soruyor ve bu konunun bilgililerini bekliyorum.
Misalen; elimde bir bir bilgisayar var, USB'den Boot ettiğim bir Live Kali veya PC'den çalıştırdığım bir sanal dağıtımdayım. Bir router aracılığı ile internete bağlanmış olduğumu da varsayalım. Ben burada sıfırdan bir e-posta açıyor, bir kimseye e-posta atıyor ve diyelim ki gizli bir bilgi veriyorum. Ardından Router'ımı söküp yakıyor, PC'mi de formatlıyorum.
Sorum: Bu bilginin benden çıktığı bulunabilir mi?
Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Live USB üzerinden kullanıyorsun, yani kayıt etmiyor değişiklikleri. Kurmadığın içinde formatlaman mantıksız.

Kafaya takan biri bulabilir, onun dışında illegal bir işlem yaparsan illaki bulurlar.
varsayalım bilgi illegaldi, paylaştığım için telif vb siber suçlar bu bilgiyi paylaşan kimseyi cezalandırmak istiyor. Burada herhangi bir kurtuluş senaryosu mümkün mü? Ne yaparsam bir ghost olurum özetle.
Bunun cevabını bilen pek fazla kişi forumda olduğunu zannetmiyorum. Bilenler de kötüye kullanılabileceği için paylaşmazlar. Araştırman gerek.
Sanırım makul olan da bu, tabii bir de bulduğun kaynağa güvenmek meselesi çıkıyor burada.
 
Konunun uzmanı değilim fakat sonuçta senin hangi IP'den vs. internete eriştiğin ortada neden bulamasın? O şekilde işletim sistemini pencere yapmanın çok bir faydası olacağını düşünmüyorum amacına ulaşman için.
Sıradan bir kullanıcı olarak aklıma gelen en basit yötem 2-3 katman ipni gizlemen; Tor kullanııp üstüne VPN kullanabilirsin filan. Uzman olanlar belki daha çok bilgi paylaşırlar.
 
Bilgisayar bilimini, siber güvenliği, ve yazılım bilimini bilirsen bu sorunun cevabını bulabilirsin kaynağın doğruluğunu da ölçebilirsin.

Anlaşıldı, teşekkür ediyorum.

Konunun uzmanı değilim fakat sonuçta senin hangi IP'den vs. internete eriştiğin ortada neden bulamasın? O şekilde işletim sistemini pencere yapmanın çok bir faydası olacağını düşünmüyorum amacına ulaşman için.
Sıradan bir kullanıcı olarak aklıma gelen en basit yötem 2-3 katman ipni gizlemen; Tor kullanııp üstüne VPN kullanabilirsin falan. Uzman olanlar belki daha çok bilgi paylaşırlar.

Kali kullanmamın nedeni proxychain ile kat kat gömülmekti zaten. Mesele hem IP'yi saklamak, hem de olası bir hard disk aramasında hiçbir veri teslim etmemekti. Araştırmaktan zarar gelmez, biraz daha araştıralım o halde.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı