RTX 3070 sistem nasıldır?

Performans olarak çok uzun yıllar sıkıntısız oyun oynatacaktır zira GTX 1050 bile günümüzde yeni yeni defteri kapanmaya başladı. Fakat donanımsal olarak tamamen şans işi diyebiliriz. Aldıktan 2 saat sonra bile zarar görebilir. Etkileri en aza indirmek için UPS alabilirsiniz. 64 GB iş amaçlı kullanılmayacaksa kesinlikle boşa para israfı. Temizlik konusunda ise hiç yoktan 6 ayda bir termal macun değişimi gibi temizlik yapılmalı ki bunlar içinde cebinizden illa ki çok büyük olmasa da masraf çıkacaktır.
Termel macun değişmesem ne gibi sorunlarla karşılaşırım esgi biligsayarımda 1 yıl değişim yapmamıştım isi aynı derecelerdedyi amma bu beni çok üzüyor birşeyle değiştirmek
 
Termal macun değişmesem ne gibi sorunlarla karşılaşırım eski bilgisayarımda 1 yıl değişim yapmamıştım isi aynı derecelerdeydi amma bu beni çok üzüyor bir şeyle değiştirmek.
Toz ve ısıyı iletemeyen kurumuş bir macun sıcaklıkları arttıracaktır. Buda zamanla donanımınızın yüksek sıcaklıktan dolayı daha hızlı ömrünü tüketmesine sebebiyet verecektir. Onun dışında sınır değere ulaşan sistem kendini kapatacaktır. Kapatmadığı zamanlarda termal throttle dediğimiz işlem gerçekleşip sistem kendini yükten düşürüp anlık takılmalara sebebiyet verecektir. Tozunda çok çok düşük ihtimaller olsa da sisteme zarar verdiğini de unutmamak lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı