60 Hz monitörde 60'dan fazla FPS algılanır mı ?

emrhncb

Hectopat
Katılım
24 Şubat 2015
Mesajlar
101
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var. 60 Hz monitörde en fazla 60 FPS mi algılayabiliriz, yoksa 200 FPS alsak 200 FPS mi algılarız ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla, insan en fazla 60 FPS algılayabiliyor. Mesela benim monitörüm de 60Hz ama Minecraft'tan 220 FPS alıyorum.
 
Bildiğim kadarıyla, insan en fazla 60 FPS algılayabiliyor. Mesela benim monitörüm de 60Hz ama Minecraft'tan 220 FPS alıyorum.
Daha fazla FPS alınabildiğini biliyorum, fakat merak ettiğim bunu göz algılayabiliyor mu ?
Bu arada insan daha fazla FPS algılayabilir diye biliyorum, ama bunun için daha fazla Hz'li monitör gerekli sanırım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Görüntüde kırılmalar olur derken ne demek istediğinizi anlamadım. Ama kırılmanın asıl nedeni genelde ekran kartının görüntüleri hızlı işleyememesidir. 60 FPS ile 100 FPS arasındaki farkı hissedebilirsin. Yani aradaki akıcılık farkını anlarsın. Tabi bu çok hafifçe olur. Zira insan gözü saniyede 25 FPS algılar. Tabi bir saniyede 100 FPS gelirken gözün aradaki hangi 25 FPS'yi algılayacağı kesin değil. Ben şahsen uzun zaman önce Modern Warfare'de 60 FPS ile 100 FPS arasındaki farkı gördüm.

Sorduğun soru farklı bir durum ama ben yine de algılayabilirsin diye iddia ediyorum. Ben 75 Hz bir monitörde algıladım.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video sorunuzu cevaplayabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Basitçe cevap vereyim. Eğer aldığınız görüntü 60 Hz ise 600 FPS'lik bir sistem de kursanız arada bir değişiklik göremezsiniz. Göreceğiniz 30 FPS'dir.

Tam tersi de doğrudur. Sisteminizden 30 FPS alıyorsunuzdur. Bu durumda 144 Hz'lik bir görüntü sistemi (ki bu da 72 FPS eder) kurmanız anlamsız olur.

Dolayısı ile 144 (72 FPS) için uğraşanlar (benim gibi) görüntü kalitesinden taviz vermek durumunda kalıyorlar. Çünkü 72 FPS oyunlarda çok yüksek değerler. Bu yüzden FPS tarzı için düşük kalite yüksek FPS , RPG için ise yüksek kalite düşük FPS tercih ediyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı