10.000 TL'ye Müzik Prodüksiyonu için X99 5960X Sistem

g3production

Hectopat
Katılım
16 Mart 2014
Mesajlar
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,

Şu anda i7 4 çekirdekli bir işlemciye sahip bir laptopum var. Malesef işim için gereken iş gücünün 100'de 20'sini zor karşılıyor. Bu yüzden yeni bir birgisayar almaya karar verdim ve bütçemi ayarladım. Önce mac pro alacaktım fakat 5960x'in overclock ile performansını görünce taşınabilirliğin daha az önemli olduğuna karar verdim :) Sadece Mac OS kurulacak. 4.5'e en azından overclock etmeyi planlıyorum. Aylardır araştırmama rağmen bazı sorularım olacak cevaplarsanız çok sevinirim.

2 farklı yolum var. 1. sistem,

  • İŞLEMCİ: Intel Core i7 5930K Soket 2011V3 6 Çekirdekli 3.5GHz 15MB Önbellek 140w İşlemci
  • ANAKART: ASUS X99-DELUXE Muhteşem bir X99 deneyimi için, 3x3 802.11ac Wi-Fi ve ekstra fan genişletme kartı ile rakipsiz performans
  • RAM: 16GB 2400MHZ SOĞUTMALI
  • DVD RW
  • KART OKUYUCU
  • EKRAN KARTI: Sapphire R9 290 TRI-X GDDR5 4GB 512Bit AMD Radeon DX 11.2 Ekran Kartı
  • SSD:120 GB KINGSTON HYPERX
  • HARDDİSK: 1TB WESTERN DİJİTAL
  • POWER: THERMALTAKE 800WAT 80PLUS
  • KASA ZALMAN SOĞUTMALI
  • CPU SOĞUTUCU AKASA VENOM

Bu özelliklere sahip 2. el bir bilgisayar alıp daha sonra kasayı Obsidian Series 900D veya 750D, Corsair H110 veya custom sıvı soğutma, 5960x işlemci, ASUS Thunderbolt 2 kart, 1 TB SSD ve 32 GB 2800 MHz RAM'ler ile değiştireceğim. 900d ile 8200, custom sıvı soğutma ile ortalama 9000 TL'ye denk geliyor.

2. el alırsam biraz daha tasarruf edip hem de parçaları daha yavaş yavaş toplama imkanım oluyor, belki doların düşmesini bekleyebilirim ama tabikide karar veremedim.

2. sistemde ise,
  • 5960x işlemci,
  • Obsidian Series 900D
  • ASUS deluxe veya arada fark olur diyorsanız asus x99 extreme
  • 32 GB 2666 MHz RAM
  • Asus GTX960 ROG STRIX 2GB GDDR5 128Bit ekran kartı
  • Corsair h110 veya custom sıvı soğutma
  • 1 tane 250 GB SSD, 1 tane 1 TB SSD + 2 TB harddisk
  • Asus Thunderbolt 2 kart.
  • CORSAIR RM SERİSİ 80PLUS GOLD 1000W FULL MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI

Ortalama 8700 sıvı soğutma ile 9500'u bulur gibi geliyor.
2. sistemde anakart RAM ve SSD'ler yurtdışından gelecek. 1.sinde ise kullanılmış fakat en azından Türkiye garantisi var. Tabiki RAM ve SSD yine yurtdışından alınacak.

Size sormak istediğim sorular şunlar ;
  1. Sizce hangi yoldan gidersem hackintosh'u daha rahat kurarım. Uyumsuz parçalar varmı yada şunu koysan daha iyi olur diyebileceğiniz parçalar ?
  2. Anakart olarak deluxe ile extreme arasında bunu seçmeliyim diyeceğim kadar bir fark varmı ?
  3. Ekran kartının benim için bir önemi yok sonuçta performansı müzik için etkileyecek bir element değil fakat uzun süre kullanabileyim istiyorum. Aynı zamanda 2 veya 3 ekran bağlayacağım ve ilerde belki film için müzik prodüksiyon'una girme ihtimalim var. Bu zamanda beni götürsün istiyorum. Ozamanda hoş sadece projenin içinde görüntüyü izleyeceğim sadece. Yani video programları kullanmayacağım. Sizce bu ekran kartı yeterli olurmu ?
  4. En az 4.5'e Overclock yapıp işlemciyi uzun süre zorlayacak projeler yapacağım. Bu yüzden sıvı soğutma için h110 yeterli olurmu yoksa custom'a mı yönelmeliyim ? Custom'a yöneleceksem tavsiyede bulunabilirmisiniz ? Türkçe ne yeterli kaynağa nede ürüne rastladım. Yurtdışından da getiremeyebilirim.
  5. Sizce kasa olarak 900d ile 750d arasında bana aradaki fiyat farkını karşılayacak işlevsel farklar varmı ? Benim için görüntü çok önemli değil oyüzden bilemedim.
  6. Tanıdığınız bu sistemi birleştirip, osx kurup, overclock yapabilecek bir tanıdığınız varmı ? Daha önce osx kurdum fakat bilgisayar birleştirme ve overclock hakkında hiç tecrubem yok. Aynı zamanda x99'a mac kurmak şu anda oldukça zahmetli. Bilen birinin yapmasını tercih ederim.
  7. 5930k ile 5960x'in overclock performanslarının arasında büyük farklar varmı ? İşlemciyi belki biraz daha sonraya atabilirim böylelikle.
  8. Siz olsanız 1. mi 2. mi sistemi tercih ederdiniz ?

Amacım bu bilgisayarı en azından 5 yıl kullanmak. 2, 3 sene sonra DSP kartlar ekleyeceğim. UAD veya filme yönelirsem Pro Tools hdx gibi. Böylece uzun bir süre götürsün istiyorum. Şimdiden okuduğunuz ve zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim.

Sevgiler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Böyle bir sisteme Sapphire ekran kartı hiç olmamış maalesef. Zaten NVIDIA daha uyumlu olduğundan tavsiyem GTX 970 almanız olacaktır. Onu da ASUS veya MSI öneririm. Deluxe anakarta OS X kurabilirsiniz. Epey kuran var. Extreme modeline kurmak biraz daha zor.
  2. Şahsi tercihim böyle bir sistem için Deluxe olurdu. Ama çok fazla kart bağlayacaksanız Extreme modelinde PCI EXpress portlarını tek tek açıp kapatmanızı mümkün kılan anahtarlar var ve çok kullanışlı oluyor. Ama Extreme modeline OS X kuramadım daha önce. Güncel Clover ile denemedim ama kurulabildiğine eminim.
  3. GTX 960 veya GTX 970 alabilirsiniz. 960, HDMI 2.0 desteğine sahip. 4K 60 Hz sunabiliyor HDMI'dan.
  4. Custom soğutma hiç şart değil. H110 yeterli 4.5 GHz için.
  5. Kasa olarak Coosmos II modeline de bakın derim.
  6. Bu kişiyi bulmanız oldukça zor. Tanıdıklarım dışında kişilere montaj yapmıyorum. Sonra sistemde ne zaman sorun olsa, donanımsal olmasa bile monte eden kişiden bileceksiniz. Ve zaten şu anda yeteri kadar ses ve video prodüktörü çevrem var arayıp rahatsız eden :)
  7. OC performansını bilmiyorum ama 8 çekirdek tek başına bir sebep :)
  8. Arada çok fark göremedim ama GTX 960 OS X ile daha uyumlu. Zaten Sapphire önermem.
 
Son düzenleme:
Siz yapabilseniz çok iyi olurdu. Kanalınızı takip ettiğim için yaptığınız işe güveniyorum. Bu yüzden sizden bileceğim birşey olmazdı :) Anlıyorum tabikide işiniz gücünüz var. Çok teşekkür ederim zaman ayırıp cevap verdiğiniz için. Şu anda kafamdakiler daha iyi oturdu. İyi akşamlar dilerim.
 
Logic pro'da mac istemem için sebep fakat logic'i uzun zamandır sadece ghost production için istek geldiğinde veya mix için kullanıyorum. Edit yapmak ve audio manüple etmekteki eksiklerinden ve pdc problemlerinden dolayı bıraktım. Asıl kullandığım daw'lar Ableton ve Cubase 8. Jingle, ghost production vb. işler yapmadığımda elektronik müzik yapıyorum. Complextro, electro house, dubstep, glitch hop gibi :) Açıkçası, 5 yıldır sadece mac kullanıyorum. Ondan önce windows kullanırken her 2, 3 ayda bir format atmam gerekirdi yada bilgisayar çökerdi. Kısacası herşeyi problemdi :) Mac'e geçtikten sonra bir kere olsun problem yaşamadım. Bunun getirdiği rahatlığıda bırakmak istemiyorum :)
 
İsmini veremeyeceğim çok yakın bir arkadaşım, uzun zamandır muzik düzenleme, üretme ve post production için Mac mini üzerinde Cubase ve Logic kullanıyor. Ve daha geçenlerde ona iMac aldık.. Açıkcası eğer video rendering yapmıyorsan, iMac ve (midi kontroller, enstrümanlar vs.) iyi bir ses Kartı ve iyi bir çoklu kanal masa yeterli olabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İsmini veremeyeceğim çok yakın bir arkadaşım, uzun zamandır muzik düzenleme , üretme ve post production için Mac mini üzerinde Cubase ve Logic kullanıyor. Ve daha geçenlerde ona iMac aldık.. Açıkcası eğer video rendering yapmıyorsan, iMac ve ( midi kontroller, enstrümanlar vs.) iyi bir ses Kartı ve iyi bir çoklu kanal masa yeterli olabilir.

Çok teşekkür ederim ilginizden, önerinizden dolayı. Normalde dediğiniz gibi imac yeterli fakat benim yaptığım projelere ciddi cpu gücü ve ram gerekiyor. Şu andaki sistemimde 20-40 kanal arasında 44.1 khz, 24 bit, 1024 buffer size'da mecburen freeze ederek projeye devam edebiliyorum ki sadece midi kanalları bunlar. Yani mix'i yapmadan. Yada mesela sadece drum'ları bitirdiğim zaman freeze etmem gerekiyor. Bunun üzerine birde 96 KHz'de çalışmayı denesem hiç çalışamam herhalde :) Hem böyle olunca hemde normalde yaptığım projeler minimum 70 ortalama 100 kanalı geçince, üstüne aranje ile mix'i birlikte yapmak isteyince imac yetersiz kalıyor :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Logic pro'da mac istemem için sebep fakat logic'i uzun zamandır sadece ghost production için istek geldiğinde veya mix için kullanıyorum. Edit yapmak ve audio manüple etmekteki eksiklerinden ve pdc problemlerinden dolayı bıraktım. Asıl kullandığım daw'lar Ableton ve Cubase 8. Jingle, ghost production vb. işler yapmadığımda elektronik müzik yapıyorum. Complextro, electro house, dubstep, glitch hop gibi :) Açıkçası, 5 yıldır sadece mac kullanıyorum. Ondan önce windows kullanırken her 2, 3 ayda bir format atmam gerekirdi yada bilgisayar çökerdi. Kısacası herşeyi problemdi :) Mac'e geçtikten sonra bir kere olsun problem yaşamadım. Bunun getirdiği rahatlığıda bırakmak istemiyorum :)
Logic deneme fırsatım olmadı umarım hackintosh halledersem olacaktır :) Fl studio ile çalışıyorum bende EDM tarzında takılıyorum arada Trap kayıyor ama olsun :D Kolay gelsin başarıların devamını dilerim projelerinden birini atarsan dinleyebilirim :)
 
Future tarz çalışıyorsun sanırım? Gayet professional çalışma olmuş ancak pek çok dinleyeni yok o yüzden başka tarzlar yaparak tanınmaya çalışmalısın :) İstersen kendi projelerimden örnek atabilirim bende çok tarz değiştirdim arkadaşlarımın tavsiyeleri üzerine...
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı