Sistem İncelemesi Önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Autistic Boy

Kilopat
Katılım
17 Ocak 2014
Mesajlar
3.119
Makaleler
24
Çözümler
1
Sayın +Technopat ekibi, yaptığınız bütün emeklerden dolayı çok teşekkür ederiz... Ancak sizden bir ricam var...
Bir sonraki sistem toplamada fantastik bir sistem toplamanızı istiyorum şöyle bir sistem:

Anakart: (Asus X99 Deluxe bunun USB 3.1 versiyonu varsa X99 Deluxe USB 3.1 olanından kullananabilirsiniz.)

İşlemci: Intel core i7 5960x 4.8 Ghz (Overclock ile)

Ram: 64 GB DDR4 2133 Mhz eğer 128 GB mümkünse yapsanız güzel olur. :)

Ekran Kartı: AMD R9 295X2 (x2) İki adet (Crossfire)

Güç Kaynağı: Eighty plus titanium sertifikalı 1500W güç kaynağı (Marka seçimi size kalmış.) (Yeterki eighty plus olsun o olmassa olmazdı.)

Kasa: Kendiniz seçin derim. :) (Böyle bir sistem için en uygun kasayı kendiniz değerlendirebilirsiniz.)

İşlemci Soğutucu: Cooler master nepton 280l (Bundan daha iyi soğutan su soğutma eğer varsa kullanabilirsiniz.)

SSD: PCI-Express'e bağlanan süper hızlı SSD olsun bence :) Yani saniyede 1800 mb/saniye okuma ve yazma hızına sahip ekran kartı gibi takılan m2 SSD deniyor sanırım işte onlardan eğer alırsanız bence böyle bir sisteme böyle bir SSD iyi giderdi. :)

HDD: 8 TB veya 16 TB 7200 RPM Hardisk tercih edebilirsiniz... (Gene dediğim gibi marka HDD marka seçimi size kalmış.)

Er yada geç intel core i7 5960x için yani (X99 yonga setinden bahsediyoruz) chipset güncelleştirmeleri gelecektir hepsinin güncelleştirmeleri geldiği zaman asıl o zaman performans testleri yapılacak demiştiniz işte o gün geldiği an benim tavsiyemi lütfen uygulayın...

Kendi yazdığım sistem parçaları son derece sağlamdır herhangi bir darboaz olma ihtimali yoktur...

Siz zaten yazdığım sisteme göre kasa ayarlarsınız artık. :)

Bu size tavsiye ettiğim sistem tamamen Uç nokta yani en üst düzey performans ve en pahalı ama en çok performans veren sizin DDR4 sistem toplama rehberinizdeki sistemden bile daha üst seviye bir sistemdir... Bundan daha iyisi yok denilebilecek seviyede bir sistemdir... Bazı insanlar AMD kötüdür almayın Nvidia alın diyorlar bunun sebebi sanırım Nvidia kartlar daha sessiz çalışıyorlar ama hepsi fan soğutmalı AMD ise Sıvı su soğutmalı bir ekran kartı ayrıca Çift GPU'lu dünyanın tek en hızlı ekran kartı bundan iki tane takıldığını hesaba katarsak 4 gpu ediyor (Crossfire) ile bu bağlamda böyle bir sistem toplamadan olmassa olmazdı. :)

Eğer mesajımı görürseniz lütfen cevap yazmayı unutmayın. :)

Kulaklık, klavye, fare ve ses sistemlerinin seçimini tamamen size bırakıyoruz. :)

Bu arada yakında çıkacak yeni nesil Broadwell-E işlemcileri çıkacak ve teoriye göre Intel core i7 6960x 8 veya 16 Çekirdekli intelin bir sonraki daha üst seviye işlemcisi çıkacak diyorlar... X99 yonga seti geleceğe yönelik işlemcilere yani Broadwell-E işlemcilerine uyumlu bu bağlamda eğer Intel core i7 6960x gibi bir işlemci çıkarsa o işlemci ile de testler yapmanızı sabırsızlıkla dört gözle bekliyoruz. :)

Sizi izlerken gerçekten çok zevk alıyoruz yani şuan bu Youtube denen video izleme ve paylaşım sitesinde takip ettiğim onca kanal varken ilk baktığım ve izlediğim kanal daima Technopattır...

Bu sistemi topladıktan sonra ilk önce bir Windows 7 İşletim sistemi kurun ondan sonra 4K ile 5K oyun testlerini Önce windows 7 sonra Windows 8.1 üzerinde yapınki aradaki performans farkını izleyicilerimizde görebilsinler. :)

Hep windows 8.1 ile oyun testleri yaptınız bu sefer bir değişiklik yapmanızda fayda var çünkü izleyicilerimiz merak edicektir acaba böyle bir sisteme windows 7 kurulursa oyunlarda ne kadar performans verir mutlaka merak ediyorlardır...

Eğer vaktiniz olursa dediğim gibi yazdıklarımı okuyup benim tavsiyemi dinleyip güzel uzun bir video çeker misiniz? :)

Ayrıca yazıcı printer incelemeside yapar mısınız? Üst seviye yazıcı biliyorsunuz ki oyuncu insanlar güçlü bir sistem için performanslı yazıcıda isteyebilir çünkü odaları için duvar kağıdı yapmak isteyebilirler bu bağlamda yazıcı incelemesi yapar mısınız? :)

Saygılarımla...

Bu siteyi kullanarak sistemi hazırladık: Intel Core i7-5960X, XFX Radeon R9 295X2 (2-Way CrossFire), Cooler Master Cosmos II (Black) - System Build - PCPartPicker
Maximum (W): 1296W

(Compatibility Check: No issues/incompatibilities found.) Uyumluluk testi: Hiçbir sorun bulunmadı/Uyumsuz bir donanım bulunmamıştır.

Site linkine tıkladığınızda (Compatibility Check: No issues/incompatibilities found.) bunun türkçed anlamı bu sistemde herhangi bir uyumsuzluk veya darboaz olma ihtimalinin %0 olduğunu belirtiyor yani hiçbir uyumsuzluk yoktur.

Sistem hakkında ne düşünüyorsunuz? :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Türkçe yazılarım nasıl bu arada? Bu bir yazı çalışması değil yanlış anlamayın. :) Sadece söylemek istediklerimi düzenli türkçe yazım kurallarına uyarak yazmaya çalıştım.
 
Böyle bir sistemi rahatlıkla kurabilirler İstanbul'un elektriği bence yeterli olucaktır. :) Bu sistem yaklaşık maximum: 1296W tüketiyor... Bu nedenle 1500W güç kaynağı tercih ettik.
 
Evet, böyle bir sistem için 1500W güç kaynağı tercih ettik çünkü bu sistem yaklaşık 1296W tüketiyor o da Maximum değeri... W birimi TDP değeridir yani sistem sürekli 1296W tüketecek diye bir şey yok.
Sadece sisteme maximum yük bindirirseniz o zaman 1296W tüketebilir. :)
Sistem 1296W tüketiyor.

Intel Core i7-5960X, XFX Radeon R9 295X2 (2-Way CrossFire), Cooler Master Cosmos II (Black) - System Build - PCPartPicker bu linkten bu kendi tavsiye ettiğim sistemin tükettiği W değeri burada yazmaktadır.

Ayrıca 1500W gerçekten bu sistem için aslında fazla ancak bu sistem 1296W gerektiriyor ve 1300W bir güç kaynağı maleesef yok. En aşağı 1500W güç kaynağı tercih ettik üstelik Titanium sertifikalı yani 1500W güç kaynağı aldığınızda 1500W tüketmeyecektir. :)

Bu sistem için şuan en fazla 64 GB ram kullanılabilir durumda çünkü Şuan Mevcut DDR4 ram'in (tek ram olarak) boyutu: 8 GB... (8x8=64 GB) ediyor.

Bu bağlamda DDR4 tek modül haliyle 16 GB kapasiteli ramler piyasaya çıkarsa 128 GB ram takabilirsiniz (16x16=128 GB)

Ayrıca iyi haberlerim var Asus X99 Deluxe USB 3.1 Sürümü Avrupa'da satışa sunuldu. (Anakartı almanya'dan sipariş edebilirsiniz.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben technopat editörlerine böyle bir sistem toplamalarını önermiştim ve ayrıca bu sistemi kendimede toplayacağım, derslerim hala bitmedi bitince ailem buna göre beni değerlendirecek. :)

Bu sistemin genel kullanım amacı:
İş, oyun ve tabiki render. Ayrıca Intel core i7 5960x sunucu işlerindede gayet iyidir. Yani eğer evde çok hızlı fiber internetiniz varsa ve böyle bir sisteminiz varsa ve ev sunucusu açmak istiyorsanız buyrun Intel core i7 5960x. Biliyorsunuz ki bazen hiç başka yerlere yatırım yapmadan evinizdeki güçlü sistem ile sunucu açmakta ayrı bir zevktir. :)

Black midi seven insanlar var bende onlardan biriyim şahsen hatta technopat forum sitesinde linux.gemini diye bir üyemiz var. :)

Böyle bir güçlü sistem ile ister Black midi olsun ister oyun, iş, render... Ne yapmak istiyorsanız herşeyi bu sistemde hiçbir kasma sorunları yaşamadan yapabilirsiniz.

Aklınıza ne gelirse herşeyi bu sistem ile yapabilirsiniz.

Black MIDI ne diye merak ediyorsanız örnek bir video paylaşayim sizlerle. :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu video RetroUniversalHT adlı youtube kullanıcısına aittir. Kullanılan işlemci: Intel core i7 5960x.

(Önemli bilgi: Bu videoda kullanılan MIDI oynatıcısı sadece tek çekirdek destekliyor. Kısaca 8 çekirdekli işlemciyi %100 olarak kullanmıyor. Bu nedenle 5960x gibi bir sistemde bile ufak ufak kasmalar yaşanabiliyor. Ancak bu program sayesinde hangi işlemcinin tek çekirdek kullanan yazılımlarda daha çok performans verdiğinide böylelikle anlayabiliyoruz.)

Sakın yanlış anlamayın aslında Intel core i7 5960x şuan en güçlü intel'in ilk 8 çekirdekli işlemcisidir. Bu videodaki kasmalarının suçu tamamen yazılımla alakalıdır çünkü dediğimiz gibi yazılım tek çekirdek kullanmaktadır. Yoksa intel core i7 5960x şuan bu cıvardaki bütün işlemcilerden en güçlülerinden biridir.) Intel core i7 5960x performansından tam yararlanmak için elbette 8 çekirdek destekleyen oyunlar ve programlara bakmak lazım. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı