YouTube'deki reklamlardan kurtulma yolları

atakoc

Hectopat
Katılım
4 Mart 2020
Mesajlar
101
Tam da en sevdiğiniz şarkıya tıklamışsınız, böyle güzel güzel melodilerin kulağınıza gelmesini beklerken yemek sepetinin gereksiz müziği kulağızı mı tırmalıyor? Veya ders videosu izlerken tam odaya babanız dalıyor ve araya oyun reklamı mı giriyor? YouTube reklamlarından bıktınız mı? Bu çözümler tam size göre:

1- Telefonlar için YouTube Add Blocker programlarını internetten ücretsiz kullanabilirsiniz. Ben Puretuber kullanıyorum şahsen.

2- Bilgisayarlar için Google Chrome'de reklam engelleyen bazı POP App'lar mevcut. Size uyanı istediğiniz gibi ücretsiz edinebilirsiniz. Ekstra olarak Chrome'nin rakibi olan Opera GX programı da şu anda reklamları engelleme özelliğine sahip.

3- YouTube'nin bedava Premium üyeliklerini kaçırmayın. Mesela benim telefonuma özel tam 5 ay boyunca ücretsiz Premium kullanmıştım.

Dezavantajları.

1- Bu tarz programları kullanırken her zaman tetikte olun. Kendi önemli hesabınızla giriş yapmanızı kesinlikle önermem.
2- Bu tarz programlar genellikle uzun ömürlü olmuyor. Çünkü bildiğin Google'yi kullanarak Google'nin gelir kapısını kapatıyorsun, yani yaptıkları çok da legal bir işlem değil.
 
Boşver hocam ben çok uğraştım anlatmak için de anlayan yok. YouTube’dan para kazanmak isteyen adamlar bile adblocker kullanıyor şaka gibi cidden.
 
Bu tarz programlar genellikle uzun ömürlü olmuyor. Çünkü bildiğin Google'yi kullanarak Google'nin gelir kapısını kapatıyorsun, yani yaptıkları çok da legal bir işlem değil.
Kim diyor onu? AdBlockerların asıl amacı artık izleyici engellemek olmuştur. Premium kullansanız bile reklam engelleyicisinin açık kalması iyi şey. Aynı şekilde gidip saçma sapan reklam engelleyicisi indirirsen bir işe yaramaz. uBlock, AdGuard, Ghostery gibi tanınan engelleyiciler varken pek sorun olacağını sanmam.
 
Tarayıcı için Brave tercih etmek ve reklam engelleyiciyi etkinleştirmek, mobil için Youtube Vanced kullanmak şu an en iyi seçenek. Ayrıca YouTube'un reklam politikasının herkes farkında. 4 yıldır Netflix ve Spotify kullanan biri olarak gerekirse Youtube'u bırakırım ama 1 kuruş para vermem.
 

Geri
Yukarı