RGB RAM ve anakart tavsiyesi

syT

Hectopat
Katılım
12 Kasım 2019
Mesajlar
115
Çözümler
2
Merhabalar. ASUS B450M-K anakart kullanıyorum. 1x16 3000MHz Crucial marka RAM kullanıyorum. Kasamda 6 adet RGB fan mevcut. Bildigim kadariyla anakartim ARGB desteklemiyor. Kasamdaki fanları kasa yanindaki kumandadan kontrol ediyorum. Yeni RGB RAM almayi düşünüyorum 2x8 ya da 2x16 alacağım RAM'lerim RGB'sini kontrol edebilir miyim? Ya da ARGB destegi olan bir anakartta almam gerekirmi sizce?
Kullanmış oldugm RAM tek modül ve MHz dusuk o yuzden degistirmeyi düşünüyorum.
 
Evet hocam. RGB desteği yok. Anakartta bulunan LED aydınlatma ise ses ve PCI Slot için gözüküyor. AuraSync desteği göremedim. RGB RAM kontrolü olmayabilir. RGB RAM almanıza engel olmaz. Kontrol etmek için desteği bulunan anakart alabilirsiniz. Bana sorarsanız, gerek yok. Normal RAM de olur. Karar sizin.
 
Evet hocam. RGB desteği yok. Anakartta bulunan LED aydınlatma ise ses ve PCI slot için gözüküyor. AuraSync desteği göremedim. RGB RAM kontrolü olmayabilir. RGB RAM almanıza engel olmaz. Kontrol etmek için desteği bulunan anakart alabilirsiniz. Bana sorarsanız, gerek yok. Normal RAM de olur. Karar sizin.

Teşekkürler hocam. Kullandigim RAM tek modul ve CL19 degeri yüksek gorunuyor programda. Aslinda nette CL16 ama bende 19 görünüyor XMP açınca anlamadım gitti. O yuzden satmayi ve kit olarak RAM takmayi düşünüyorum. İlla RGB olsun demiyorum ama almisken RGB olsun bir de program ile kontrol edebilirsem tadindan yenmez.
 
Anlıyorum ama anakartta AuraSync desteği gözükmüyor.
 
Ben saniyordum ki ARGB veya RGB destegi olmayan kartlarda sadece fanlar kontrol edilemez. Çünkü kablosunu takacak yer yok anakartta. Ama RAM için öyle düşünmüyordum sonucta kendi yuvasi var takiyorsun çalışıyor ışıkları da programda RAM takılı oldugu için kontrol edilir saniyordum. Neyse teşekkür ettim hocam.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı