Atmaca füzesi ile vurulan hedef geminin son hali

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Artık gelmek isteyen bir kere daha düşünür😁

Screenshot_20210620-140357_YouTube.jpg


Screenshot_20210620-140452_YouTube.jpg

Screenshot_20210620-141658_YouTube.jpg
 
Son düzenleme:
Ülkenin dış politikasında beğenilecek bir taraf yok. Şu anda 3 yerde birden senin düşmanın konumundaki Rusya ile işbirliğine girmeye kalkıyorsun, milyarlar harcayıp asıl düşmanına karşı kullanamayacağın bir sistemi alıyorsun. Üstüne onlarca yıldır birlikte hareket etmen gereken ve çıkarlarını paralel kurman gereken içinde olduğun birlikle düşman hale geliyorsun. Bundan 20 yıl önceki Türkiye'nin dışarıdaki imajı ve askeri ortaklıkları şimdikinden kat kat daha iyi durumdaydı. Şimdi ise yalnızlaşmanın eşiğindeyiz, sonunda fark ettiler de son 8-9 ayda bazı şeylerde görünüşte değişmeye başladılar.

15-20 yıl önce Fransa kalkıp 2 bin kilometre öteden gelip bizim dibimizdeki kaynaklar üzerinden bizim karşımıza geçemezdi. Şimdi ise bu durumu gören, bizimle geçmişten hesabı olan herkes karşımıza geçmiş durumda. Siyasi lobi olarak Ermenistan kadar bile etkin değiliz.
Hocam bizim ülkemiz Osmanlıdan beri nefretle bakılan bir ülke üstüne üstün stratejik konuma sahip bir ülke değil mi? Sence durup dünyanın bizi kaale alması şu an ki gücümüzle gerçekçi bir durum mu?

Ne zaman böyle teknolojiler üretip satarsın ülken kalkınır, göz dağını vermeye ve rakabet etmeye başlarsın o zaman sözün geçer. Bırakmalıyız artık başka ülkelerle kendimizi kıyaslamayı. Örnek alınacaksa Japonya ve Almanya alınmalı. Ne Rusya ne Amerika ne de Çin. Hiçbirisiyle ortaklık yapılmamalı. Bunlar ve bunlara sığınan ülkelet günün sonunda yine bizim düşmanımız.

Bizim ülkemiz geçen çağ için çok geç kaldı. Ülkemiz muhakkak gelecek teknolojilerinde söz sahibi olacak.
Son dönemde yapılan savunma sanayi yatırımlarını dikkatle takip ediyor ve destekliyorum. Gelişmeye müsait bir tek orası kaldı zaten diğer sektörlerimiz bataklığa saplandı.
Sol çomarı denilen ve sağ tarafın seçmenine çomar olarak hitap eden(ikisinden de nefret ederim), Atatürk ilkelerini yanlış taraflarından anlamış, laiklik elden gidiyor deyip ezan okunurken müziğin sesini kısmayan, alenen alevi düşmanlığı yapan, ülkede savunma adına veya sanayi adına adımlar atıldığı zaman sırf iktidarı sevmediği için çamur atan, hümanistim deyip insanları dinlerine ve geleneksel adetlerine göre sınıflara ayıran yozlaşmış, aptal bir kesim var. Onlara sorarsanız niye füze yapıyoruz derler. Sonra çıkıp kendi sevdikleri adam "Bizi seçerseniz savaş uçağını Türkiye'de yapacağız!" dediği zaman "Adamsın! Türkiye'ye böyle adamlar lazım!" diyen topluma ayrımdan başka bir şey katmayan prekarya kesimi var. Bunlardan kurtulmadığımız sürece Türkiye bir adım dahi ileriye gidemez.
Düşüncelerime tercüman olmuşsunuz. Sizi destekliyorum hocam.

Ayrıca şunuda eklemek istiyorum. Bir ülke hangisi olursa olsun bir şeyi %100 yerli yapamaz. Yapamaz. Bizim ülkemiz motor üretiyor mesela fakat helikopterlere amerikan motoru kullanıldı. Bizim motorumuz demek ki daha hazır değil.

2. Dünya savaşında almanyanın Tiger tankları güçlü oldu da ne oldu? Yerli ürettiler de ne oldu? Arıza yapınca mürettebat bırakıp yayan devam ediyordu.

Anlayacağımız demek ki bir şey üretirken veya üretilecekken tecrübe öne çıkıyormuş.
 
Son düzenleme:
Bizim bir savaşımız mı var?
O mantıkla hiç bir şey yapmazssan gelen geçen seni sömürür oturursun, bide bakmışsın İngiliz mandası, onu geçtim Yunan Türkiyesi falan XD. sonra Osmanlı neden dağıldı(yüksek ihtimal). Yazdığınız mesaj ve liberal olmanız durumu açıklamaya yetiyor gibi.
 
Son düzenleme:
Ayrıca şunuda eklemek istiyorum. Bir ülke hangisi olursa olsun bir şeyi %100 yerli yapamaz. Yapamaz. Bizim ülkemiz motor üretiyor mesela fakat helikopterlere amerikan motoru kullanıldı. Bizim motorumuz demek ki daha hazır değil.

2. Dünya savaşında almanyanın Tiger tankları güçlü oldu da ne oldu? Yerli ürettiler de ne oldu? Arıza yapınca mürettebat bırakıp yayan devam ediyordu.

Anlayacağımız demek ki bir şey üretirken veya üretilecekken tecrübe öne çıkıyormuş.
Verdiğin örnekle ana fikrin uzaktan yakından alakası yok. ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Güney Kore, Japonya, Rusya gibi ülkeler bir aracın a'dan z'ye her parçasını yerli üretebilirler fakat gereksiz masraf oluşur. Sadece biz her konuda tecrübesi olmayan ülkelerdeniz, genelleme yapman saçma.
 
Çok yanlış düşünüyorsunuz, önemli olan dışa bağlılığı düşürmek. Savaşa girsek, bize füze tedariği yapan "Size artık füze veremem" dese ne yapacağız? Dua mı edeceğiz?
Düzgün amaçlar füze yapmakta fiili bir dua çeşidi olması gerekiyor. (Öyle biliyorum.)
Biz domatesin satılmasından kar edilmesinden bahsetmiyoruz. Dışarıdan almak ZORUNDA olduğunuz domatesi burada üretmenizi istiyoruz. Temel ihtiyaçlarını tarım ülkesi olmasına rağmen karşılayamayan bir ülke... Halkınıza veya askerlerinize füze mi yedireceksiniz?
O füzeyi ve benzerlerini yapmazssan yiyeceğin domatesi fazlasıyla Amerika'ya, Çin'e, Rus'a, Yunan'a yedirebilirsin.
Modern savaş gemilerinin bu kadar güçlü olduğunu bilmiyorum. 2. Dünya Savaşının en güçlü gemileri bile bunun yanında hiç kalıyor.

Kafa kafaya gelseler 2 dünya savaşı gemileri bunları yer atar tabiri caiz ise yüksek ihtimalle, ama modern gemiler bilmem kaç yüz kmden füze artıklarından karşı karşıya bile gelmeden yeni olanlar alır büyük ihtimalle.
 
Son düzenleme:
Bazı insanları göz ardı edip geçmek gerekli. Sosyal medya, konuşsa yüzüne bakılmayacak insanlara çok fazla hak veriyor.

ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Güney Kore, Japonya, Rusya gibi ülkeler bir aracın A'dan Z'ye her parçasını yerli üretebilirler fakat gereksiz masraf oluşur.

Üretemez. ABD, NRO görevlerinde kullandığı roketlerde bile Rus (Sovyet mirası) yapımı motorlar kullanıyor. Örnek: Atlas V'de bulunan RD-180. Bu klasmanda, aynı spesifik impulsa ve verimliliğe sahip bir motor ÜRETEMİYOR. Bu ABD'den bir şey eksiltiyor mu peki? Baktığımız zaman görüyoruz ki, hayır. Çoğu ABD vatandaının bundan haberi yoktur bile. Güney Kore dediğin ülkenin teknolojilerini bir araştır bakayım. Daha geçen tanıttıkları KF-X'ten başlayabilirsin.

Bir somunu, vidayı ya da generic bir entegreyi üretmek tabii ki masraftır ama bir roket motorunu ya da elektro-optik görüntüleme sistemini üretmek asla ama asla masraf değildir. Finansal olarak masraf olsa bile hiçbir ülke bu derece kritik parçalara masraf gözüyle bakmaz. Ürün, istenilen işi yapsın, yeter.

Noldu? Korona hortladığından beri pazarda ahım şahım fiyat artışı olmadı. Hele geçen sene pazarlar ucuzdu. Gitmedi çünkü yurt dışına tarım ürünleri iç pazara kaldı.

Abartma bence ya.
 
Üretemez. ABD, NRO görevlerinde kullandığı roketlerde bile Rus (Sovyet mirası) yapımı motorlar kullanıyor. Örnek: Atlas V'de bulunan RD-180. Bu klasmanda, aynı spesifik impulsa ve verimliliğe sahip bir motor ÜRETEMİYOR. Bu ABD'den bir şey eksiltiyor mu peki? Baktığımız zaman görüyoruz ki, hayır. Çoğu ABD vatandaının bundan haberi yoktur bile.
Peki üretemediklerini kendileri mi açıkladılar yoksa varsayım mı? Çünkü bilimin ve mühendisliğin her alanında en öndeki ülkelerden birinin yapamayacağı şey yoktur diye düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı