Windows 11 Gereksinimlerindeki GPT nedir?

HakanTeller

Kilopat
Katılım
11 Ocak 2017
Mesajlar
143
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Windows 11 kurma gereksinimlerinde yer alan disk Partition type GPT not detected yazısı ne anlama geliyor? Bunu nasıl çözebilirim?

Screenshot_2.png


Şu an Windows kurulu olan disk bölümleme stili GPT.

Screenshot_3.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Disk bölüm düzenidir. UEFI kurulum için diskler GPT düzeninde biçimlendirilmelidir. Sende zaten UEFI yazıyor. Diskin de GPT. Muhtemelen yazılım hatalı gösteriyor. Sorun yaşamazsın bundan dolayı.

UEFI kurulum için sadece Windows 11'de değil Windows 10'da da GPT disk olması gerekli zaten. Windows 11 ise sadece UEFI disklere kurulabiliyor. Şimdilik.
 
Disk bölüm biçimi, USB'yi GPT-UEFI olarak yazdırdıktan sonra diski biçimlendirmeniz lazım. Windows 8'den beri saf haliyle UEFI desteği var.
Hocam arkadaşın diski zaten GPT. Biçimlendirmesine gerek yok. Ki UEFI yazmış zaten uygulamada da. Yani ya UEFI değil ve disk MBR ya da UEFI ve disk GPT. İkisinden biri hatalı burada.
 
Bende de aynı sorun vardı Windows 11 uyumluluğu kontrol edince sürekli bu bilgisayar yüklenemez hatası alıyordum. Hard disk i MBR'den GPT'ye çevirince hem Insider'a kayıt yapabildim hem de uygulamadan Windows 11 yükleyebilirsiniz diye geri dönüş aldım ve hiçbir veri falan da kaybetmiyorsunuz. Biçimlendirme ile alakası yok.
 

Geri
Yukarı