Rehber Valorant Terimleri

Eki Görüntüle 1100459
Hani daha da atarım ama noktayı kavramışsındır hocam.
Olay oyunda yazan kısmı değil, oyun resmi olarak "site" kelimesini kullanmak zorunda. Ben oyuncuların kullanımından bahsediyorum.
ama herhangi bir argo durumu olarak "side" da kullanılıyor olabilir.
Belki, oyuncular sokak ağzı dediğimiz, argo kısmında "side" kelimesini de kullanıyor olabilir
Eki Görüntüle 1100459
Hani daha da atarım ama noktayı kavramışsındır hocam.

Zannetmiyorum. Genelde hızlı konuştuklarında harfleri daha yumuşak söyledikleri yada yuttukları oluyor. Belki o sebeple site deseler bile o t harfini bastıra bastıra söylemedikleri için algılayamamış olabilirsiniz.
Ki zaten, yazdıktan sonra kontrol ettiğimde oyun içerisinde "site" kelimesinin kullanıldığını da gördüm, karıştırmış olabileceğimi de söyledim.
 
Belki, oyuncular sokak ağzı dediğimiz, argo kısmında "side" kelimesini de kullanıyor olabilir
Hocam, bende diyorum ki; sokak ağzından dolayı değilde, konuşma tarzları, aksanlarından dolayı böyle anlamış olabilirsiniz. Genelde konuşurlarken zaten t harfini kelimenin sonunda değilse yumuşatıyorlar. Hatta google translate üzerinden dinlerseniz site ve side neredeyse aynı okunuşa sahip gibi gelebilir. Bu yüzden karıştırmış olabilirsiniz, argodan daha ziyade.
 
Hatalarım için özür dilerim kusura bakmayın :(.
Hayatımda gördüğüm en iyi açıklama.
Türkler tarafından genel bir yanlış kullanım. Side değil, site.

Retake ayrı yazılmaz. Çok aşırı yanlış bir şey olmasa da, Retake şeklinde yazılır.

Bunlar dışında gayet güzel yazı. Elinize sağlık.
Güzel bir rehber olmuş ancak Valorant diye adlandırmanız ne kadar doğru bilemem. Bu terimler yıllar önce CS ile hayatımıza girdi zaten.
Evet hocam aslında geneli CS terimlerinden oluşuyor zaten birbirine çok benzeyen iki oyun birkaç kelime haricinde geneli CS' de de kullanılıyor zaten ana amacım espor izlerken bazen garip garip cümleler kuruyordu spikerler onları anlamayan arkadaşlar için böyle bir şey hazırlamaya çalıştım.
 
Eki Görüntüle 1100459
Hani daha da atarım ama noktayı kavramışsındır hocam.

Zannetmiyorum. Genelde hızlı konuştuklarında harfleri daha yumuşak söyledikleri ya da yuttukları oluyor. Belki o sebeple site deseler bile o t harfini bastıra bastıra söylemedikleri için algılayamamış olabilirsiniz.

Dikkat ederseniz base bölgelerinde side yazıyor spike kurulan alanlarda site yazıyor.
 
Clutch, burst ve retake açıklamaların yanlış. 1V1 bile alsa Valorant'ta Clutch sayılır. Burst, sprey atmadan sadece 3 4 mermi ateş edip silahın tepmesinin sıfırlanmasını bekleyip tekrar aynı şekilde ateş etmektir. Retake bir Site'yi tamamen boş bırakıp saldıranların almasına izin verdikten sonra daha önce çalışıldığı taktikler üzerine tekrar ele geçirilmesidir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı