Otomatik açılan Bittorrent videosu

For East Troop

Hectopat
Katılım
17 Aralık 2020
Mesajlar
1.254
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
Kayseri
Merhaba, bilgiayarı ilk açtığımda otomatik olarak bir video açıldı. Şimdi yine açıldı, video:

1624474475311.png
 
Durum bu maalesef, biz bıraktık düzeltme yollarını araştırmayı, ben bugün format attım. Diğer arkadaşlarımız da atacak diye biliyorum, beş gün aralıksız her türlü yolu denedik ve her türlü yazılımı çalıştırdık sonuç sıfır.
  • savaşmadık demeyiz.

Hocam çalıştırılan dosyaların loglarını tutan bir uygulama ile çok basit bir şekilde çözüleceğini düşünüyorum. ya da firewall üzerinden engelleyerek.
 
Hocam çalıştırılan dosyaların loglarını tutan bir uygulama ile çok basit bir şekilde çözüleceğini düşünüyorum. Ya da firewall üzerinden engelleyerek.

Umarım bulabilirsiniz virüs hiçbir veritabanına kayıtlı değil yeni tür bir şey, tespit edilmesi için üçüncü parti process programlarıyla izlenmesi gerekiyor ki bu günün rastgele bir saatinde gerçekleşiyor olabilir kimse bilemez o yüzden takip edilmesi zor. Virüs hizmetler listelemesiyle loglardan da kolayca sıyrılabilir veya alt bir task işleminin altına saklanmış olabilir virüs geride bir backdoor'a sahip kaynağı silmeden engelleseniz de geri gelecektir zor bir durum.
 
Umarım bulabilirsiniz virüs hiçbir veritabanına kayıtlı değil yeni tür bir şey, tespit edilmesi için üçüncü parti process programlarıyla izlenmesi gerekiyor ki bu günün rastgele bir saatinde gerçekleşiyor olabilir kimse bilemez o yüzden takip edilmesi zor. Virüs hizmetler listelemesiyle loglardan da kolayca sıyrılabilir veya alt bir task işleminin altına saklanmış olabilir virüs geride bir Backdoor'a sahip kaynağı silmeden engelleseniz de geri gelecektir zor bir durum.

Hocam sorun bende yok sadece çözüm önerdim format atmak sıkıcı geliyor bana yarım saat driver kur program kur derken gün bitiyor. GlassWire gibi programla takip edilebilir belki ve firewall üzerinden youtubestarter.exe engellenirse hiçbir şekilde açılamaz bence. Discord verirseniz arkadaşlara yardımcı olurum.
 
Hocam sorun bende yok sadece çözüm önerdim format atmak sıkıcı geliyor bana yarım saat driver kur program kur derken gün bitiyor. GlassWire gibi programla takip edilebilir belki ve firewall üzerinden youtubestarter.exe engellenirse hiçbir şekilde açılamaz bence. Discord verirseniz arkadaşlara yardımcı olurum.
önceki sayfalarda yazıyor.
 
Bugün bu sefer de
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu video açıldı. Allah yardımcımız olsun. Format atacağım gibi. :(
 
öyle ya da böyle bi çare bulanamadı adamlara karşı ben ona yanarım, adam istediği gibi sızıyor bilgisayarlara hem de hiç bir ortak nokta olmamasına rağmen . . .
 
Öyle ya da böyle bir çare bulanamadı adamlara karşı ben ona yanarım, adam istediği gibi sızıyor bilgisayarlara hem de hiçbir ortak nokta olmamasına rağmen.

O yüzden format atmayanların sevinmemesi gerekiyor bunu yapabilen biri ileride başka tür bir sistemle farklı işler yapabilir. Kesin çözüm format yazmadığımız yer kalmadı, denemediğimiz program kalmadı çözüm bulamadık son çare olarak Kaspersky ekibine yazdık rapor oluşturacaktık fakat virüs olayı durdu oda kaldı.
 
Arkadaşlar çözümünü buldum bilgisayarınıza format atmanıza gerek yok kanal sahipleri ya da başka kişiler tarafından oluşturulan bir virüs ya da adware. Hemen belirttiğim konuma girin C:\ProgramData\Youtube burada "youtubestarter.exe" adlı bir dosya var bunu silin sorununuz kesin çözülecektir eğer bu konumda yoksa C diskinin herhangi bir klasöründedir arama kısmından arayınca bulursunuz zaten iyi günler. 😇 (Ayrıca herhangi bir virüs programının bu adware ı bulamamasının sebebi büyük ihtimalle yeni bir adware olmasından dolayıdır. Virüs programları veri tabanlarını güncelleyince bu da eklenir diye düşünüyorum.)
 

Geri
Yukarı