Sistemimde virüs mü var?

Selamlar. Aylar sonra LoL oynamaya girdim az önce ama oyun sırasında karakterimin hareket hızı pingleniyordu. Yani hareket hızım takım arkadaşlarıma bildiriliyordu. Oyunu oynamayanlar için yazıyorum bu açıklamayı normalde mouse ile benim tıklamam lazım bildirmek için ama kendi kendine oluyordu. Senpai gg adında yardımcı bir program kullanıyorum pek çok oyuncu da kullanıyor. Şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamamıştım. 28 Haziran'da e postama spam klasöründe fidye istenen bir maille karşılaştım bugün. İngilizce yazılmıştı ve kabaca şunu yazıyordu sistemine virüs yerleştirdim.
Seni +18 videolar izlerken kaydettim 1650 dolar gönder falan bir şeyler yazıyordu. E-postada ki hiçbir yere tıklamadan sildim. İnternete baktığımda pek çok kullanıcı da bu tür mesajla karşılaşmış. Bu mesajı ciddiye almıyorum Webcam'im bile yok yani. Ama bugün bu olayı yaşayınca hacklemeye mi çalışıyorlar diye düşündüm bir an. Sistemimde Kaspersky yüklü tam taramada tehdit çıkmadı. Malwarebytes ile tarama yaptım onda da tehdit çıkmadı. E-postamın şifresini değiştirdim önlem amaçlı, ne olur ne olmaz.
Endişelenmeli miyim? Yapabileceğim başka bir şey var mı kendimi korumam için?
Ek olarak bütün oyunlarım orijinal, PC'de yaptığım şeyler: Yayın izliyorum, oyun oynuyorum, bir de Technopat'tayız işte. Başka yaptığım bir şey yok.

Bana da geldiydi :D izlediğim için korkmuştum ama sallamadım. Yıllardır bir şey yok.
 
Nasıl kötü bir Anti-Virüs? Comodo'dan daha iyi anti-virüs korumasında birçok özelliği ile Comodo'yu geçiyor bu sözünüzle kesin emin oldum fanboy olduğunuzdan.
Ya be kardeşim baksana Kaspersky Free ye veritabanisel koruma dışında hiç bir şey yok. Onun yerine Kaspersky motorlu olan Zonealarm Free kullanırım daha iyi hem Firewall var hem de Application Control var.
 
Ya be kardeşim baksana Kaspersky Free'ye veritabanisel koruma dışında hiçbir şey yok. Onun yerine Kaspersky motorlu olan zonealarm Free kullanırım daha iyi hem firewall var hem de application Control var.
Her gün veri tabanı güncellemesi alıyor bir sürü ödülü var. Zonealarm Free diye bir Anti-Virüs ne gördüm ne duydum, Comodo birçok Anti-Virüs test etme sitesinde teste sokulmayacak kadar kötü bir Anti-Virüs.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı