Rehber KMSpico aktivasyonu nasıl kaldırılır?

Merhaba, yakın zamanda bir kişi yardım istedi. "KMSpico zararlısı bulaştı. Yardım eder misin?" diye. Ve sorunu çözdük gibi. Bugün KMSpico zararlısını temizleyeceğiz.

KMSpico nasıl anlaşılır?
Arama kutucuğuna CMD yazıp yönetici olarak başlatıyoruz. Ve ardından slmgr -dlv yazıyoruz. En altta KMS yazar ise KMSpico zararlısı size bulaşmışdır. Ayrıca diğer arkadaşlar KMS, KMSpico olduğunu ifade etmez diyor. KMS sunucusu size zararlı yazılım atabilir bilginiz olsun.

Nasıl silinir?
Bu zararlıyı temizlemek için Anti-Malware kullanacağız. Kullanacağımız Anti-Malwarelar:
"MBAM, Zemana"

MBAM, Zemana ile tam tarama yapıp dosyaları siliyoruz. Ve CMD'yi yönetici olarak açıp şu kodları yazıyoruz. Sıra sıra:

Kod:
slmgr /cpky
slmgr /upk
slmgr -dlv

Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatıyoruz ve tekrar slmgr -dlv kodunu giriyoruz. Evet KMSpico zararlısı şu anda yok gibi gözüküyor. A-V ve A-M (anti-malware) yazılımları bulamadı. Not: 120 dakika sonra yeniden aynı işlemleri uyguluyoruz sorun olmayacak.

Nedir bu KMSpico belası?
KMSpico eğer bilgisayarınıza bulaşır ise bilgisayarınız zombi olur. Nedir bu zombi? Üzerinizden para kazanılıyor. Bot olarak kullanılıyorsunuz, İnstagram bot vb. olarak sizi kullanıyorlar

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


Windows'un yasal olarak sunduğu KMS sunucuları var. Bu sunucular üzerinden yasal olarak para verip aktivasyon yapabiliyorsunuz. Daha fazla bilgi;
KMS (Key Management Service – Anahtar Yönetim Servisi)
Bu KMS açığı yüzünden KMSpico adlı program ücretsiz etkinleştirme yapıyor belli bir süreliğine.
Yani arkadaşın anlatmak istediği KMS resmi yöntemdir ama KMSpico programı zararlıdır. Her KMS yazan da virüs değildir. KMSpico zararlısı anti-malware programlarla tespit edilebilir. Burada önemli olan "slmgr /xpr" komutudur. Eğer kalıcıysa sıkıntı yok. Eğer süreliyse işte o zaman KMSpico kullanılmıştır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bunları yapmadan önce Windows ayarlarından bilgisayarı sıfırladım ve ardından bunları da yaptım ve kaldırıldı fakat kendi kendine tekrar geri geldi, ne yapmalıyım?
 
KMSpico'nun orijinal sürümü zararlı içermiyor. Orijinal sürümü de bayağı önceden sona erdi. Sonradan bunu zararlı yazılım ekleyerek başkaları güncelledi. Öyle öyle yayıldı.

Hocam 2017 de iyi ki almışım bilgisayarı program files girince anladım ve aklımı çalıştırınca biz orijinalden indirmiştik.
 
Windows 10'u resmi çıkışından beri lisanslı kullanıyordum ancak geçen ay anakartımı değiştirdim ve lisansım silindi.. Bu duruma çok sinirlendim, ben yazılımın lisansını alıyorum onlar donanıma lisanslıyor bu resmen saçmalık. Orda donanım değişlikliğinden kaynaklı sorun giderme adımlarını vs. denedim ama hiçbiri çözüm olmadı. Bende sinirlenip formatla Windows 11 kurup KMS ile korsan lisansladım. Bu konuyu görünce de hemen uygulamaya başladım. Windows Defender özetime baktığımda KMS virüsüyle gelen Windows klasörü içerisindeki .dll ve .exe uzantılı dosyaların daha önceden silindiğini gördüm, bende burdaki rehberle mevcut lisansı kaldırdım. Bilgisayarı yeniden başlatıp ayarlara girdiğimde Windows etkinleştirilmedi yazıyordu, yanındaki sorun giderme butonunu kullanınca bir süre bekledim ve "Windows kuruluşunuzun hizmeti kullanılarak etkinleştirildi" dedi. Yani ben KMS'yi ve onun artıklarını silmeme rağmen kendini tekrar lisansladı. Şuanda kontrol ettiğimde aşağıdaki panel çıkıyor. Şuan bende KMS virüsü halen var mı yani tam olarak anlayamadım? Varsa rehberi yapmış olmama rağmen gitmedi demektir bundan nasıl kurtulurum?
 

Dosya Ekleri

  • Yakalama.PNG
    Yakalama.PNG
    25,2 KB · Görüntüleme: 104
Merhaba hocalarım şu anda başka bir PC deyim ama diğer PC de KMSpico kullanmıştım açıp kodları girme şansım yok ama hemen temiz bir Windows 11 formatı atabilirim atar isem bu illetten kurtulur muyum? Teşekkürler.
 
Merhaba hocalarım şu anda başka bir PC deyim ama diğer PC de KMSpico kullanmıştım açıp kodları girme şansım yok ama hemen temiz bir Windows 11 formatı atabilirim atar isem bu illetten kurtulur muyum? Teşekkürler.

Kurtulursun ama sen önce normal Windows 10 formatı atmanı öneririm.
 

Geri
Yukarı