i5 10300H Valorant'ta 85 derece oluyor

Tamam hocam açayım. Klavye'nin üst tarafına dokunulmuyor yakıyor, yine de zararlı değil mi yani bu sıcaklıklar? Turbo modu kapatınca sanki buzdolabına koymuş gibi oldum cihazı :D
Yani siz bilirsiniz. Zararlı değil açıkçası. Böyle kullanabilirsiniz. Turbo Modu aslında ihtiyacınız olduğunda da açabilirsiniz. İhtiyacınız olmadığında kapatabilirsiniz. Tercih sizin. 😃
 
Yani siz bilirsiniz. Zararlı değil açıkçası. Böyle kullanabilirsiniz. Turbo Modu aslında ihtiyacınız olduğunda da açabilirsiniz. İhtiyacınız olmadığında kapatabilirsiniz. Tercih sizin. 😃
Hocam sanırım forza oynarken kapatacağım çünkü forza'da valorant'tan bile yüksek FPS alıyorum neredeyse :D. O yüzden FPS kaybı olsa bile yine gayet oynanabilir seviyede kalır gibi.
 
Hocam sanırım forza oynarken kapatacağım çünkü forza'da valorant'tan bile yüksek FPS alıyorum neredeyse :D. O yüzden FPS kaybı olsa bile yine oynanabilir seviyede kalır gibi.
Forzada Dikey Senkronizasyon açın. Öyle yaparsanız oyun deneyiminizi katlarsınız. Naçizane önerim. FPS'i de 60'a sabitliyor.
 
Rica ederim. Kolay gelsin. 😉
Hocam merhaba bu ayarları yaptıktan bir süre sonra ekran gidip gelmeye ve görev çubuğunda bozulmalar ve donmalar olmaya başladı 2 kere mavi ekran verdi, normal mi?
1628941119244.png

Eski haline döndürmeli miyim yoksa sorun başka bir şeyden kaynaklı olabilir mi?
 
Tamamdır hocam. Hata vermemiş işlemciniz.

FIVR sekmesinde İntel GPU ve İGPU Unslice'ı -100 Offset Voltage verin rahatlıkla.

Daha da fazla Undervolt edemiyoruz çünkü sistem sevmiyor. Cache'i -100'e atayabilseydik çok rahat edecektik ama sevmedi maalesef.

Bir de Limits sekmenizi atar mısınız?
İntel GPU ve İGPU Unslice'ı -60 ayarlayın. FIVR sekmesindeki İntel GPU ve İGPU Unslice için Offset Voltage değerlerini -60'a getirin. Apply'a basmayı unutmayın.

CPU Cache'i -80 Offset Voltage'e getirin. Apply'a basın.

Düzelmiş olmalı ama düzelmezse hallederiz.
 
@erengore hocam merhaba tekrardan bir benchmark videosunda gördüm bu ayarları CPU ve CPU Cache Voltage'i -95'e getirdim sıcaklık biraz daha düştü gibi. Henüz bir sıkıntı yaşamadım ama bir sıkıntı olur mu bu değerlerde?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı