Cooler Master MWE serisi kronik sorunlu mu?

KrafteR boii

Decapat
Katılım
5 Şubat 2020
Mesajlar
297
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar ben Cooler Master MWE 600W 80+ aldım Power Boost'tan sonra ve fanın yük altında olmadığı zaman fanın dönmemesi gerekirken fan sürekli dönüyor ve bazı forumlarda kronikden vs bahsettiler. Benim PSU'da sıkıntı olur mu? (Garantiye göndereyim mi fan için)
 
Son düzenleme:
Samsun evo da böyle bir sorun var mı bilemiyorum.Belki imzanızda sisteminiz vardır.Mobilde imzanızı göremedim.Forumda kronik sorunlu ssdlerin anlatıldığı bir konu var.Orada da bendeki ssd var.Özellikle 120-240GB modellerinde oluşabilen sistem kilitlenmesi olduğu not edilmiş.Bendede 240GB modeli var.O yüzden söyledim.Yanlış birşey söylediysem özür diliyorum.
Yok hocam ne demek,o zaman bazı M2'lerde böyle sorunlarla karşılaşmamız normal gibi,bir daha yaparsa değiştireceğim yapacak bir şey yok.Sistem:i7 9700K,2080S,16 RAM,750W 80 PLUS PSU.
 
Güç kaynağı sürekli fan çalıştırır normalde.
Bazı Termaltake ve ASUS PSU'lar da durabiliyor ama Cooler Master'de böyle bir özellik hatırlamıyorum.

Smart fan özelliği fanı'ı çoğu zaman tamamen kapatmıyor. Sadece hızı değişiyor o yüzden bir sorun yok.
 
Son düzenleme:
Dönmesi iyi bir şey aslında.

CM'nin MWE V2 80+ serisinde smart fan olan modellerde fan dönmeyince 12V ripple değerleri fazla çıkıyor. Bunu da bazı yerler kronik sorun olarak adlandırıyorlar. Bazı modellerde 100 mV'a kadar geliyor. Halbuki Smart fan olmayan 700W ve 750W'lık modellerde 12V ripple değeri olması gerektiği gibi düşük. Kesin fan dönmediği için yüksek çıkıyordur demiyorum ama testlerde öyle bir sonuç çıkıyor.

Bu konu ile ilgili yaptığım yorumları bu konuda okuyabilirsin.
 

Geri
Yukarı