3600 TL telefon tavsiyesi

annatar78

Decapat
Katılım
6 Mart 2021
Mesajlar
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese iyi günler. En az 3-4, belki de 5 (malum TR şartları) yıl kullanabileceğim bir telefon arıyorum. Telefonda oyunu fazla oynamam. Telefonu en çok Instagram ve Twitter gibi sosyal medyada kullanacağım. Kamerasının ortalama netlikte olması yeterli. Bataryaya önem veriyorum. Bütçemi ne yazık ki daha fazla oynatamam. Aklımda POCO falan var ama tam bilgili olduğum konu değil. Dediğim gibi önemli olan 2-3 yıl sonra donmaması. Şimdiden yardımcı olacak bilgili arkadaşlara teşekkür ederim.
 
Anladım. Arkadaşım POCO X3 Pro almış çok memnunum, özellikle işlemcisi üst düzey diyor. Sizce alınır mı? Yoksa hiç düşünmeden Realme 7 mi almalıyım?

Dediği doğru ama detay vermek gerekirse rakiplerine göre daha kötü bir ekranı, daha kötü bir yazılımı ve daha kötü kamerası var.

Saydıklarımda oldukça geride.
 
Anladım. Arkadaşım Poco X3 pro almış çok memnunum, özellikle işlemcisi üst düzey diyor. Sizce alınır mı ? Yoksa hiç düşünmeden Realme 7 mi almalıyım ?
Merhaba ben çıktığından beri poco x3 pro kullanıyorum. İşlemcisi gerçekten de amiral gemisi telefonlardaki işlemci ve performansı çok iyi. 5 yılı çıkarır mı bilemem ama uzun süre götürecek gibi duruyor. Telefon belki akıllarda oyuncu telefonu olarak kalmış olabilir ama ben oyun oynamaktan çok daha uzun vadede götürsün diye aldım. Ama telefonun eksi yönleri de yok değil. Öncelikle tasarımı bir çok telefonda görebileceğin bir tasarım, bu bir sorun değil fakat telefon ağır. Ben iphone'dan geçtiğim için mi bu kadar fark ettim bilmiyorum. Ekranın büyük olması içerik tüketirken iyi olsa da yolda yürürken düşürmekten korkuyorum. Soruların olursa bu konuya yaz cevap vermeye çalışacağım.
Edit: Yazılımını niye bu kadar kötülüyorlar anlamıyorum. Bence gayet akıcı bir arayüzü var. Ekran kalitesi sırf ips diye gömen arkadaşlar olmuş ben amoled ile farkını O KADAR hissetmedim. Bu arada bataryası 1 saatte şarj oluyor ve 2 gün gidiyor.
 
Realme markası Xiaomi'nin Redmi veya POCO serisinden kat kat iyidir diyorum. Xiaomi'nin arayüzü, yazılımı ve en önemlisi ısınması alınmaması için en büyük sebeplerden biri diyorum. (ben kullanmıyorum)
 

Dediği doğru ama detay vermek gerekirse rakiplerine göre daha kötü bir ekranı, daha kötü bir yazılımı ve daha kötü kamerası var.

Saydıklarımda oldukça geride.

Peki siz ne önerirsiniz hocam?

Merhaba ben çıktığından beri POCO X3 Pro kullanıyorum. İşlemcisi gerçekten de amiral gemisi telefonlardaki işlemci ve performansı çok iyi. 5 yılı çıkarır mı bilemem ama uzun süre götürecek gibi duruyor. Telefon belki akıllarda oyuncu telefonu olarak kalmış olabilir ama ben oyun oynamaktan çok daha uzun vadede götürsün diye aldım. Ama telefonun eksi yönleri de yok değil. Öncelikle tasarımı birçok telefonda görebileceğin bir tasarım, bu bir sorun değil fakat telefon ağır. Ben IPhone'dan geçtiğim için mi bu kadar fark ettim bilmiyorum. Ekranın büyük olması içerik tüketirken iyi olsa da yolda yürürken düşürmekten korkuyorum. Soruların olursa bu konuya yaz cevap vermeye çalışacağım.

Hocam tam olarak benim kafamdasınız. Benim de derdim oyundan çok uzun süre götürmesi. Tasarımı falan dert değil bu fiyat bandında mükemmel şeyler beklemiyorum zaten. Mesela kardeşimin Huawei P Smart 2019'u var ve 2 yaşında olmasına rağmen takılmalar başladı. Ben bunu yaşamak istemiyorum. En azından 2 yılda. Zaten 6S'te IPS LCD ekran kullandığı için yadırgayacağımı sanmıyorum. Aklımdaki en büyük sorun yazılım ve yazılım desteği. Menüler, uygulamalar arası geçişlerde donma yaşanıyor mu? Yani hocam cihazdan memnun musunuz, şu an alacak olsanız yine aynı cihazı mı seçersiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam tam olarak benim kafamdasınız. Benim de derdim oyundan çok uzun süre götürmesi.

POCO X3 Pro uzun süre götürebilir bizim önerdiğimiz Realme 7 de.
Ama oyun oynamicağınız için SD860 kullanan POCO X3 Pro saçma olacaktır. Bir yerden kısıp işlemcisine eklemişler kamera olarak kötü olduğunu birçok yerde duydum, MIUI for POCO arayüzünün stabil olmadığınıda.

Realme 7 de uzun süre götürecektir SD 860 kadar güçlü bir işlemcisi yok ama kamera, arayüz gibi bazı konularda POCO X3 Pro telefondan daha önde.

Yine derseniz kamera benim için önemli değil ben sadece performansa ve ekran süresine bakarım diye.
POCO X3 Pro cihazda 5160 mAh batarya 7nm SD 860 işlemci var ve 120Hz IPS LCD ekran.
Realme 7 cihazda 5000 mAh 12 nm helio G95 işlemci 90 Hz IPS LCD var.
POCO X3 Pro günü daha iyi çıkaracaktır.
İki cihazda kötü değil ama Realme 7 oyun oynamicağınız için size daha yakın kalıyor.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı