3600 TL telefon tavsiyesi

Peki siz ne önerirsiniz hocam?



Hocam tam olarak benim kafamdasınız. Benim de derdim oyundan çok uzun süre götürmesi. Tasarımı falan dert değil bu fiyat bandında mükemmel şeyler beklemiyorum zaten. Mesela kardeşimin Huawei P Smart 2019'u var ve 2 yaşında olmasına rağmen takılmalar başladı. Ben bunu yaşamak istemiyorum. En azından 2 yılda. Zaten 6S'te IPS LCD ekran kullandığı için yadırgayacağımı sanmıyorum. Aklımdaki en büyük sorun yazılım ve yazılım desteği. Menüler, uygulamalar arası geçişlerde donma yaşanıyor mu? Yani hocam cihazdan memnun musunuz, şu an alacak olsanız yine aynı cihazı mı seçersiniz?
Ben biraz fazla memnun kaldım sanırım :D. Uzun süre iphone 5s kullandıktan sonra bunun dev ekranına geçince elimde tutamadım bir süre. Alışılıyor. Öncelikle herhangi bir takılma yok, oyunların hepsini yüksek ayarlarda açıyor ve benim en çok kullandığım youtube veya film dizileri küçük ekran moduna alıp redditte, webde takılırken hiç bir sıkıntı çıkartmıyor. Kamera konusunda yine beni memnun etti ama ana kamerada amiral gemisi kalitesi beklemeyin ama bu kötü bir kamerası olduğunu göstermiyor sadece normal seviyede. Yazılım desteği hakkında bir fikrim yok arada güvenlik güncellemesi geliyor ama yazılımı hakkında o kadar kötü şey duyduktan sonra bir iki bugtan başka bir şey görmedim ki onlar da ekranı açıp kapatınca düzeliyor. Arayüz açısından insanların beklentilerinin ne olduğunu bilmiyorum ben sadece uygulama açacak bir arayüze ihtiyaç duyuyorum ve onu gayet iyi yapıyor ama internette videoları var nasıl olduğuna ona bakabilirsiniz veya basitçe play storedan launcher da indirebilirsiniz. Bu bütçede bu cihazı tekrar alırdım diğer telefonların her ne kadar kamerası, ekranı ve marka prestiji olsa da bu işlemciye bu fiyata karşı yeniliyorlar.
POCO X3 Pro uzun süre götürebilir bizim önerdiğimiz Realme 7 de.
Ama oyun oynamicağınız için SD860 kullanan POCO X3 Pro saçma olacaktır. Bir yerden kısıp işlemcisine eklemişler kamera olarak kötü olduğunu birçok yerde duydum, MIUI for POCO arayüzünün stabil olmadığınıda.

Realme 7 de uzun süre götürecektir SD 860 kadar güçlü bir işlemcisi yok ama kamera, arayüz gibi bazı konularda POCO X3 Pro telefondan daha önde.

Yine derseniz kamera benim için önemli değil ben sadece performansa ve ekran süresine bakarım diye.
POCO X3 Pro cihazda 5160 mAh batarya 7nm SD 860 işlemci var ve 90Hz IPS LCD ekran.
Realme 7 cihazda 5000 mAh 12 nm helio G95 işlemci 60 Hz IPS LCD var.
POCO X3 Pro günü daha iyi çıkaracaktır.
İki cihazda kötü değil ama Realme 7 oyun oynamicağınız için size daha yakın kalıyor.
Yanlışlık olmuş Poco x3 pronun ekranı 120 hz. Realme 7'nin ağırlığına baktım 15 gram daha hafif fark edilmez diye düşünüyorum. Arayüzünün stabil olmadığını söylemişsiniz belki ben şanslıyımdır ama MIUI 2 bugtan başka sıkıntısını görmedim belki güncellemeyle düzeltmişlerdir(sürekli geliyor sistem uygulamaları güncellemesi adı altında). Realme 7'ye hafiften baktım işlemcisinin daha zayıf kamerasının daha güçsüz olması dışında aynı telefon gibi gözüktüler bana.
 
Yanlışlık olmuş POCO X3 Pro'nun ekranı 120 Hz. Realme 7'nin ağırlığına baktım 15 gram daha hafif fark edilmez diye düşünüyorum. Arayüzünün stabil olmadığını söylemişsiniz belki ben şanslıyımdır ama MIUI 2 bugtan başka sıkıntısını görmedim belki güncellemeyle düzeltmişlerdir(sürekli geliyor sistem uygulamaları güncellemesi adı altında). Realme 7'ye hafiften baktım işlemcisinin daha zayıf kamerasının daha güçsüz olması dışında aynı telefon gibi gözüktüler bana.

Düzelttiğiniz için teşekkür ederim. MIUI for POCO'nun genel olarak arayüzünde bir sorun var gibi. Siz 5sden geçtiğinizi belirtmiştiniz. One UI, color OS, Realme UI gibi arayüzlerde karşılaştırınca sıkıntılı olabiliyor.
 
Herkese iyi günler durumu güncellemek için yazıyorum. Poco X3 Pro alındı, tüm güncellemeler yapıldı (miui12,5) iki üç günlük kullanımda herhangi bir sıkıntı yaşamadım.Açıkcası hem telefon hem de arayüz yağ gibi akıyor. Kamerası ise bu fiyat segmentinin bir tık altında gibi. Sadece ekran parlaklığı yoğun güneş altında bir tık az geldi.Herhangi bir problem yaşarsam (umarım yaşamam) tekrar güncellerim.
 

Geri
Yukarı