Teknosa ürün değişiminde haklı mıyım?

yasinetrus

Hectopat
Katılım
16 Ocak 2020
Mesajlar
210
Çözümler
3
Özet: Teknosa'dan aldığım kulaklık bozuldu ve değişim/iade çıktı. Ellerinde kulaklığın bu modeli olmadığı için hediye çeki teklif ettiler, ben de bir üst modelini talep ettim ama kabul etmiyorlar.

Arkadaşlar Teknosa'nın bir mağazasından JBL Tune 220 TWS bir kulaklık satın aldım. Bir gün sol kulaklık çalışmamaya başladı. Hemen Teknosa'ya götürdüm. Birkaç gün sonra iade/değişim verdiler. Ben iade kabul etmeyeceğimi belirttim. Teknosa'daki görevlinin bana dediği "Aynı modelden kapalı kutu yalnızca birkaç tane kalmış ve bunlar başka mağazalarda, ben bunlardan birini getirtmeye çalışacağım." Şimdi kulaklığı verdiğimin üzerine 20 gün geçti. Bugün tekrar mağazaya gittim. Mağazadaki görevliye durumu anlattım, o da bir yeri arayıp görüştü. Stoklardan getiremeyeceğiz, size bir çek yazacağım dedi. Ben de "Bu ürünün bir üst modeli olan JBL Tune 225 TWS sizde zaten var, bana bunu verin" dedim. O da "Ben bir üst modelin verildiğini hiç görmedim, böyle bir şey mümkün değil" dedi. Burada biraz daha konuştuk ama durum olumsuz. JBL'in teknik servisi zaten Teknosa değilmiş, Aztek adında bir firmaymış. İsterseniz onlarla görüşün ama bir üst modelini vereceklerini sanmam dedi.

Şimdi yarın bu Aztek firmasını arayacağım. Onlar da kabul etmezlerse THH'ye gideceğim. Sizlere sorum şu: ben talebimde haksız mıyım, THH'ye gidersem ne zaman sonuçlanır? (20 gündür kulaklıksızım 😤)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aztek bu konularda esnek bir firma hocam geri çevireceklerini sanmıyorum ben JBL TUNE 500BT kulaklığımı bilgisayarda kullanamadığım 1 hafta sonra için iade etmiştim normalde Vatan'daki çalışanlar işte kabul olmaz iade alamazsınız vs. demişlerdi ancak Aztek kabul edip paramı iade etti.
 
Özet: Teknosa'dan aldığım kulaklık bozuldu ve değişim/iade çıktı. Ellerinde kulaklığın bu modeli olmadığı için hediye çeki teklif ettiler, ben de bir üst modelini talep ettim ama kabul etmiyorlar.

Arkadaşlar Teknosa'nın bir mağazasından JBL Tune 220 TWS bir kulaklık satın aldım. Bir gün sol kulaklık çalışmamaya başladı. Hemen Teknosa'ya götürdüm. Birkaç gün sonra iade/değişim verdiler. Ben iade kabul etmeyeceğimi belirttim. Teknosa'daki görevlinin bana dediği "aynı modelden kapalı kutu yalnızca birkaç tane kalmış ve bunlar başka mağazalarda, ben bunlardan birini getirtmeye çalışacağım." şimdi kulaklığı verdiğimin üzerine 20 gün geçti. Bugün tekrar mağazaya gittim. Mağazadaki görevliye durumu anlattım, o da bir yeri arayıp görüştü. Stoklardan getiremeyeceğiz, size bir çek yazacağım dedi. Ben de "bu ürünün bir üst modeli olan JBL Tune 225 TWS sizde zaten var, bana bunu verin" dedim. O da "ben bir üst modelin verildiğini hiç görmedim, böyle bir şey mümkün değil" dedi. Burada biraz daha konuştuk ama durum olumsuz. JBL'in teknik servisi zaten Teknosa değilmiş, aztek adında bir firmaymış. İsterseniz onlarla görüşün ama bir üst modelini vereceklerini sanmam dedi.

Şimdi yarın bu aztek firmasını arayacağım. Onlar da kabul etmezlerse THH'ye gideceğim. Sizlere sorum şu: Ben talebimde haksız mıyım, THH'ye gidersem ne zaman sonuçlanır? (20 gündür kulaklıksızım 😤)

Şimdi dostum bir üst modelini almak istemen saçma kimse vermez yapmaz bunu para iadesini kabul edip o parayla farklı bir kulaklık alabilirdin THH'ni vereceği karar ise sana aynı modeli vermeleri ya da para iadesini kabul etmek ben burada birazda onları haklı buldum bir üst modelini vermedikleri için ama 20 gündür o ürünü getirtmeleride onların suçu senin yerinde olsam para iademi isterdim bugün.
 
Üst model neden versinler? Müşteri memnuniyeti için kendilerine kalmış bu. İade ya da değişim zaten sağlamışlar ama siz kötü niyetli davranıyorsunuz.
 
1.si sizin üst model isteme hakkınız yok.

2.si iadesini isteyebilirsiniz siz uzatıyorsunuz.

3.sü üst modelini bu cihazın parasından düşerek alabilirsiniz.

Özel: Burada ki sorun siz siziniz.

Arkadaşa aynen katılıyorum sizin üst model isteme hakkınız yok.
 
Üst model isteme hakkınız yok. Bunun için THH'ye başvursanız bile tüketiciyi korudukları kadar satıcıyı da koruyacakları için satıcıyı zarara uğratacak bir karar vermezler. İade/değişim konusunda gene siz haksızsınız adamlar para iadesi yapalım diyorlar ama siz kabul etmiyorsunuz. Olmayan bir ürünü de yoktan var edemeyecekleri için değişim de yapamazlar.
 

Geri
Yukarı