4 ayaklı balina türü keşfedildi

Bakın, bulutların bazıları insan yüzüne benziyor! O zaman... Demek ki evrim gerçek (!).
Böyle bir bakış açısına sahip olan birinin evrim hakkında bir şey düşünmemesi son derece normal.
 
Bu resmi gördüm ve dedimki slenderman gerçek olabilir.
 

Dosya Ekleri

  • whal2.jpg
    whal2.jpg
    36,4 KB · Görüntüleme: 91
Hocam o zaman ayaklarının olması avantaj olmaz mıydı?
Hem yüzüp hem yürümesi daha iyi olmaz mıydı?
Bahsettiğin canlı o zamanlar avantajlı olduğu için zaten ayakları vardı. Bunlar modern balinaların ataları, daha sonraki süreçte ayaklar köreldi. Hatta tamamen yok oldular ayakları. Şu an kemik kalıntıları hala balinaların karnında.
 
Darwin yok evrim yalan :)
Evrim yok diyenler acaba ne düşünüyordur mesela bu haberi görünce?
Buna inanç direnmesi deniyor araştırabilirsiniz.
@Semihfuat32 Yanlış forumdasın. Bunların önüne oyun at sabaha kadar konuşsunlar. Sonra herhangi bir evrim konusunda şu anki maymunlar neden insan olmuyor derler.
Sabah yazdım Celal Şengör'e "madem atamız primat, iki primatın çiftleşmesinden çıkan şey neden insan olmuyor?" diyen ilahiyat öğrencisi 100k sterlin ile İsveç'e gönderilmiş. Araştırma konusu dinin halk müziğine etkisi.
 
@Megaton Suda daha rahat dolaşmak ve suya daha iyi adapte olmak için ayakları köreldi, değişim geçirdi. Bunlar birden olmadı binlerce yılda aşama aşama yavaş şekillerde oluşan bir durum. Balinaların ön ayakları yüzgeçe evrildi. Arka ayakları küçülerek vücut içine saklandı. Kuyrukları yatak olarak düzleşti. Çünkü memeliler kara canlıları bunlar, karadan denize geçiş yaptılar. Kuyrukları diğer balık türleri gibi sağdan sola değil, yukarıdan aşağı doğru sallanır. Tıpkı biz insanların yüzerken bel kemiğinin hareket ettiği gibi hareket eder. Tıpkı bizler gibi Akciğerleri olan canlılar bunlar yunuslarla birlikte. Şu an vücut içlerindeki ayakları da eski işlevini tamamen yitirse de tamamen işlevi olmayan kalıntılar değil. Her canlı yaşadığı ortama ayak uydurmak suretiyle adaptasyon geçirir.
rahat hareket etmek amaçlı aerodinamik avantaj sağlıyor.
F1 araçları gibi yukarıdan aşağı doğru donwforce basıyorlar, düzlükte de DRS açıyor balinalar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı