Aşı neden zorunlu?

Katılım
15 Ağustos 2019
Mesajlar
16.698
Makaleler
6
Çözümler
551
Yer
Starling City
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci;
R5 5600 - 4.7 GHz OC

Fan;
ID-COOLING SE-224-XT White

Anakart:
Gigabyte B550M DS3H

Ekran Kartı;
PowerColor Red Devil RX 6900 XT

Bellek;
GSKILL RipjawsV 4x8GB Siyah 3200Mhz DDR4 CL16

Depolama SSD;
Patriot Burst 480GB 560/540 MB/s
Samsung 870 Evo 250GB 560/530 MB/s
Kioxia Exceria G2 1TB 2100/1700 MB/s

Kasa/Güç Kaynağı;
Revenge Beyaz Terranova
MSI MPG A750GF 750W 80+ Gold
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Green Arrow
Arkadaşlar, birkaç gün önce bir yerde yazı görmüştüm. Aşı olanlar hala virüs yayabiliyormuş, bu yüzden aşı olanların da test yaptırması gerekiyormuş. O zaman aşı sadece kişinin kolay atlatması için değil midir? Yani ben aşı olduktan sonra hala virüs kapıp onu da yayabiliyorsam bu aşının diğer insanlara bir yararı yok. Sadece aşı olan kişiye yararı var, bu yüzden de kişinin isteğine bağlı olması gerekmez mi? Tabii aşı olan kişinin yaydığı virüs daha az tehlikeliyse zorunlu olması gerekiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aşı şu anda zorunlu değil.

Yani evet tam olarak zorunlu değil ama yakın bir tarihte aşı olmayanlar marketlere giremeyecek, otobüse binemeyecek diye düşünüyorum. Hatta bazı fırınlar aşı olmayanlara ekmek vermiyormuş diye bir şey de duymuştum.
 
Aşı bağışıklılık oluşturuyor, virüse yakalansan bile hafif atlatırsın. Ağır atlatanlar da olabiliyor, onu bilemiyorum. Vücuttan vücuta göre değişiyor sanırım.
 
Evet o kadar dandik bir kriz yönetimi var ki, aşıyı sadece iç rahatlatma yöntemi olarak kullandık. Aşı ol, rahat gez. Ölümler hala artıyor, tek tesellisi ölme riski olmayanlar ağır geçirmiyor. Böylelikle kendini iyi hissedip korona da olsa etrafta gezebiliyor. Saçmalığı daha net anlatamazdım.
 
Aşı olmayanlar yüzünden virüs hayatta kalmaya devam ediyor ve hayatta kalmaya devam ettikçe de yeni mutasyonlar ortaya çıkıyor. Aşı yaptıran insanlar virüse karşı dirençli olduğu için çoğunlukla virüs mutasyon geçiremeden ölüyor. Aşı virüsün yayılmasını değil, virüsü en az hasarla atlatmayı sağlıyor. Aşı olun, toplum sağlığını riske atmayın.
 
Tabii ki bu virüsü aşıyla yeneceğiz aşıya teşvik etmek için aşı olalım ben oldum sizde olun.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı