COVID-19 Aşısının DNA'yı Değiştirdiğine Yönelik İddialar!

261538

Megapat
Katılım
1 Mayıs 2017
Mesajlar
7.600
Makaleler
98
Çözümler
212
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'nın "Aşıda tavrımız çok net aslında, ben şahsen kendim aşı olmadım. Olmayı da düşünmüyorum." açıklaması birçok yerde paylaşıldı, bunun üzerine Doğrulukpayı bir araştırma yaptı.

İddia 1: “Aşının mutasyonları arttırdığı, virüsün daha da azgınlaşmasına agresifleşmesine yol açtığı…”
  • COVID-19'a neden olan SARS-CoV-2 gibi tüm virüsler çoğalma ve kopyalanma durumunda zamanla gelişir. Harvard T.H. Chan School of Public Health İmmünoloji ve Bulaşıcı Hastalıklar Bölüm Başkanı Dr. Sarah Fortune virüslerin hayatta kalabilmek için mutasyona uğradığını vurguluyor ama bu durum aşılanmanın gereksiz olduğu anlamına gelmiyor. Aşı olmasa bile virüsler mutasyona uğramaya devam edecek.
Kaynak:
İddia 2: “Aşılama ile virüsün geçmeyeceği, doğal bağışıklıkla sürü bağışıklığı ile bunun geçmesi gerektiği...”
  • Sürü bağışıklığı bu konuda önemli fakat COVID-19 için sürü bağışıklığını kazanmanın zor olduğu söyleniyor. Pfizer-BioNTech ve Moderna aşılarının ölüm sayısını azalttığı kaynaklar ile destekleniyor.
Kaynak:
İddia 3: “Aşıların içinde grafen oksit olduğunun ispatı.”
  • Aşılanmanın hızlanmasıyla beraber birçok insan kaynak olmaksızın iddaa ortaya atmaya başladı. Araştırmalar sonunda Pfizer aşısının içerisinde, grafen veya grafen oksite ait bir madde yok.
Kaynak:
İddia 4: "mRNA Aşıları DNA’yı Değiştiriyor mu?"
  • Aşıların amacı o virüsün zararsız kısmını vererek bağışıklık oluşturmaktır. mRNA çekirdeğe giremeyeceği için DNA'yı değiştiremez. Buna ait bir bulgu da yoktur.
Kaynak:
Kısa bir bilgi olarak da, Pfizer-BionTech Faz-3 deneyleri 27 Temmuz 2020'de başlayıp, 18 Ekim 2020 tarihinde sonuçlandı, 20 Kasım 2020'de ise kullanım onayı alındı. Geçtiğimiz günlerde de FDA tarafından COVID-19 için onay alan ilk aşı oldu.

Genel kaynak:
Kapanış sözlerim,
Covid'in kısa ve orta süreçte hayatımızdan çıkmasının zor olduğu gözüküyor. Herkes kendi sağlığını düşünüyor fakat bazı kişiler ne kendilerini ne çevresini düşünüyor. Kaynağı olmayan, sağdan soldan duyduğu sallama bilgiler ile olmayan şeyleri savunuyor. Bu sürecin daha hızlı bitmesini istiyorsak aşı olmalıyız.
 
Son düzenleme:
Bu bir kaç kişinin laf atmasıyla olacak işler değil. Koskoca bilim adamları aşı üretip sağlığınız için aşı olun diyor bunlar yok şu var yok çip var diye laf atıyor. Dediğiniz gib kısa vadede yine olacaktır bu virüs ama aşının ölüm oranlarını azalttığı apaçık belli. Konunuz da çok işe yarar seviyede elinize sağlık.
 
Bende aşı olmayı düşünmüyorum. Kanser gibi ağır bir hastalığın tedavisinde kullanılması gözlerimi korkutuyor. Ayrıca aşı vurulup ölenlerde var. Ek olarak Pfizer şirketinin yıllar önce yaptığı o insafsızlığıda unutmuş değilim. Sırf para için milyonlarca insan katlettiler, hâlâ da devam ediyor. Zatürre aşısını hiçbir şirketin üretmesine izin vermiyor ve aşıyı 70 kat pahalıya satıyor. Açıkçası dediğim gibi hem aşıyı üreten şirkete hemde aşının kendisine güvenemiyorum.

Siyasetçisin sonuçta, doktor değil. Aşı konusunda milleti yönlendirmeye hakkı yok.

Bunu şu an bizim hükümetimizde yapıyor maalesef.
 
Ben aşı olmayı düşünüyordum fakat komşumuz aşı olduktan sonra COVID kapmış.
Şunu anlayın artık. Aşı olan kişi virüs yine kapabilir. Aşı olunca vücuduna virüs girmeyecek diye bir şey yok. Aşı olduğunda vücut virüsü tanıdığı için daha hafif atlatmana yardımcı oluyor.
 
Ben aşı olmayı düşünüyordum fakat komşumuz aşı olduktan sonra COVID kapmış
Bak dostum, capslock açıp sövmemek için kendimi zor tutuyorum. Aşı, COVID kapmayı engellemez sadece daha hafif atlatmanı sağlar. Mesela atıyorum COVID olursan aşısız halinle %75 kötü geçirirsen bu %30'lara, %20'lere falan düşüyor. Ha düşmeyenlerde olabilir bu bünyeye bağlı bir şey.
 
Aşı sizi %100 virüsten korumuyor. Sizin vücudunuzu virüse karşı daha dayanıklı hale getiriyor. Bunun yanında sizin virüsün etkisini hafif atlatmanıza ve virüsü yayma hızınızı düşürüyor.

Yine diyorum, elinizde bir rapor, makale yoksa öyle düşünüyorum, böyle düşünüyorum ile olacak şey değil bunlar. Bir araştırma yayınlanır ve bunun arkasına sığınıp iddaanı diretebilirsin ama böyle bir şey yok.

Aşı olan kısmın hastaneye yatış ve ölüm oranını azalttığı belgeler ile kanıtlandı. Aşının ilk çıktığı tarihlerde olsak yine bir güvensizlik olabilirdi ve normal olurdu ama artık o aşamayı geçeli çok oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı