TYT konularını tamamen öğreten kitap var mı?

Iskenderun

Kilopat
Katılım
1 Aralık 2020
Mesajlar
8.072
Makaleler
1
Çözümler
62
Yer
Iskenderun
Merhabalar,

Yazın TYT çalışıp tamamen halledeceğim. Fakat 9. ve 10. sınıflar için ayrı ayrı kitap almak yerine, TYT'yi tek kitaptan öğreten bir kitap var mıdır? Mesela matematik TYT gibi, 9. ve 10. sınıfların matematiğini öğretecek.

Var mı böyle kitaplar? Yoksa sınıflara ayrı ayrı kitap mı almam gerek?
 
Spesifik bir sınıfa ait kitap almana gerek yok. Mesela TYT Matematik kitabı 9.sınıfın ve 10.sınıfın matematik konularını kapsar(geometri hariç) diğer dersler TYT kaynakları tüm 9-10.sınıfın konularını kapsar.
 
Anladım, teşekkür ederim. Mesela bu test kitabı 9. ve 10. sınıfı kapsıyor değil mi?
Dostum bilmiyorum kendine güvenin ne durumda. Ben 12. sınıfta ders çalışamadığım için 2016 yılında mezuna kaldım. Matematikten hep nefret etmiştim lise hayatım boyunca. Ancak öyle birşey oldu bir inatlaştım matematiği öğrenicem diye sorma. O seneyi sana şöyle anlatayım.Matematiğin tyt kısmını 2 ay , ayt kısmını 4-5 ayda öğrendim. Birde bizde trigonometri , lti üçlüsü 5 saat değil 20 saat anlatılıyordu. Polinom desen istediğin kadar polinom bil denklem vari soruyorlardı sana polinomla 2. dereceden denklemi birleştirerek veriyordu ve yapmak zorundaydın benim dönemimde. Şimdi ki tyt kısmı ise yeni nesil diye adlandırılıyor görselli şekilli felan ancak hepsi yalan. Şuan gerçekte matematik günlük hayatta ne işe yarar onu soruyorlar. TYT Kısmı o kadar kolay ki ortak sınav olduğu için sözelcininde yapabileceği vari soruyorlar. 24 Adımda matematik felan hikaye .TYT Kısmını normal kaynaktan çöz. Geçen yıl Orijinal Matematik diye bir yayın var ayt matematik kitabını aldım. Efsane sorular var çok hoşuma gitti yıllar sonra edebiyatı tarihi unutmuşum matematik aklımda her pazar 300-400 soru çözdüm. TYT Kitabıda güzel AYT Kitabıda. Konu anlatımını ise bizim dönemimizde en azından benim dönemimde sadece Şenol Hoca vardı. Şuan Matematikte sıfırım diyorsan Şenol Hoca ve Rehber Matematikten başla . Ardından tekrar olarak Matematiğin Güler Yüzü '' Mustafa Güler '' hoca var bu 3'ü efsane diğer derslerle ilgilide öneri verebilirim.

Şeydende uzak dur aklıma gelirse yazarım.Geldi yazıyorum. Benim Hocam yayınları ve youtube kanalı.
 
Son düzenleme:
Ya bu kaynak nasıl oluyor biliyor musun hocam. Kolay diye böyle ilkokul matematiği sorularını veriyor çocuklar ise aa ben yapıyorum ki bunu diyor. Tek kaynak yeter bu kadar kolay demek felan diyor geçiştiriyor. Hayır birde 24 adımda matematik öğrenciye gel yavrum sende o kadar zeka yok adım adım yapalım gibi bir anlatım yapıyor.Net zaman kaybı. Matematik dediğimiz olay 50 iq'lu bir insanın yapabileceği birşey. 50iq puanı olan insan şu meb müfredatını yapar yaptıktan sonrada 50iq kazanır 100 iq üstü olur ama başta 50iq ve istek olsun yeter
 

Yeni konular

Geri
Yukarı