Çözüm Windows 11'e geçişte ThrottleStop ile undervolt yapamamak

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

trdeathstroke

Femtopat
Katılım
26 Eylül 2021
Mesajlar
30
Yer
C:\Kullanıcılar\trdeathstroke
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba dostlar.
Windows 10'da ThrottleStop programını kullanarak undervolt işlemi yapmaktaydım sonrasında Windows 11'e geçişten sonra fark ettim ki CPU'nun offset değerlerimin 0 olduğunu gözlemledim programın "ThrottleStop. İni" dosyasını silsem de sorunum çözülmedi. Yabancı kaynaklardan BIOS'tan "sanallaştırma"yı devre dışı bırakarak sorunu çözdüm.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2021-09-26 112338.png
    Ekran görüntüsü 2021-09-26 112338.png
    51,3 KB · Görüntüleme: 131
Sanallaştırmayı devre dışı bırakmanız performansı düşürür hem de yüksek düzeyde.
@erengore hocam doğru muyum?
Yok hayır Sanallaştırma'nın kapatılması bir performans sorununa yol açmaz diye biliyorum. Kendi sistemimde de kapalı kullanıyorum. Emülatör gibi oynatıcıların kaynak verimini arttırmak için kullanılabilir bir özelliktir.

Sanallaştırma ile UV sorununu çözen hiç görmemiştim. İyi oldu bunu öğrenmem. Teşekkürler.
 
Sanallaştırma Windows 11 için gerekli olacak, çünkü Android uygulamaları için bunu art koşuyor kendi içinde sanallaştırma modülüne ihtiyaç duyuyor. Diğer yandan sanal makinayla uğraşan birisi olarak bu geçişten pişman olduğumu söylemek isterim. Şu anda sanallaştırmayı kapatarak undervolt yapıyorum, sıcaklık ve 3.9 GHz tüm çekirdeklerin sabit çalışması daha cazip geliyor.
 
Merhaba ben de undervolt yapmak istiyorum AMD Radeon kullanıyorum fakat MSI Afterburner ile voltaj ayarını açtıktan sonra Radeon Perforamance(Performans)->Tuning(Ayarlanıyor) kısmına girdikten sonra uygulamadan atıp kapatıyor. Sonrasında uygulama açıldığı gibi 1 saniye içerisinde kapanıyor. Bios tan Sanallaştırmayı da kapattım ne yapmam lazım acaba ?
 

Geri
Yukarı