Bir tanrının var olduğuna inanıyor musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden tanrı tutarlı ve %100 doğrulukta bir kanıt bırakmıyor.
Tutarlı olmayan veya %99 doğrulukta, %1 yanlışlıkta bir kanıt Allah tarafından asla bırakılmadı.
Kuran-ı kerimin orijinali var. (topkapı sarayındaydı yanlış hatırlamıyorsam) o kuranın bir insan tarafından yazılmadığını nereden biliyoruz? Ya da değiştirilmediğini.
Kuran-ı Kerimin hiçbir kelimesi değiştirilmediği için orijinali şudur demenin bir anlamı yok. Kuran bir insan tarafından yazılamayacak kadar güçlü kelimelerle yazılmıştır. Meallerden anlayabilirsin. Okuduğum bir yerde Kur-anı çevirmeye çalışmanın yanlış sonuçlar doğuracağını bu yüzden sakıncalı olduğunu duymuştum. Sadece Hz. Muhammed tarafından %100 doğru çevrilebilen bir üslubu varmış. Bu konuda yeterince araştırma yapmadım, yanlışım varsa Allah affetsin.
Din kitaplarını tanrı yazarken sayfa sayfa indirmiş hırsızlık olduğunda hırsızlık için ayet cinayet olduğunda cinayet için ayet indirmiş. Zaten bunların olacağını biliyordu neden topluca indirmemiş?
Cinayeti önceden haber verseydi cinayet işlenmez, insanlar ibret alamazdı.
Tanrı her şeyi biliyorsa bizi dünyada tuttuğu imtihanın sonucunuda biliyor olması gerek o zaman neden bizi dünyada göndermeden direkt cennete ya da cehenneme göndermemiş?
Cehennemdeki adam demez miydi "ben henüz dünyada sınavımı olmadım, sahada kendimi görmedim bile neden buradayım?" Bu sorunuzu biraz saçma buldum kusura bakmayın. :D

Elimden geldiğince cevapladım ama ben dini tartışmalara girmeyi sevmiyorum. Gözümle gördüğüm anamın varlığına inandığım gibi Allah'a inanıyorum, yoktur demek bana bir anlam ifade etmiyor. Tartışmaları bu yüzden saçma buluyorum ve girmiyorum. Cevaplarımda yanlış varsa daha bilgili insanlar düzeltebilir.
 
Technopat Sosyal kuralları
7.Kural
Türkçenize özen gösterin ve Türkçe harf kullanın. Yabancı harfler ve "k" yerine "Q" gibi değişiklikler yapmayın. V yerine W kullanmayın, dili çarpıtan yazımlara izin vermiyoruz.
Hocam "nope" hayır demek arkadaşta hayır yazmış.
 
Kuran-ı Kerimin hiçbir kelimesi değiştirilmediği için orijinali şudur demenin bir anlamı yok. Kuran bir insan tarafından yazılamayacak kadar güçlü kelimelerle yazılmıştır. Meallerden anlayabilirsin. Okuduğum bir yerde Kur-anı çevirmeye çalışmanın yanlış sonuçlar doğuracağını bu yüzden sakıncalı olduğunu duymuştum. Sadece Hz. Muhammed tarafından %100 doğru çevrilebilen bir üslubu varmış. Bu konuda yeterince araştırma yapmadım, yanlışım varsa Allah affetsin.tmiyor. Tartışmaları bu yüzden saçma buluyorum ve girmiyorum. Cevaplarımda yanlış varsa daha bilgili insanlar düzeltebilir.
Kendiniz bile diyorsunuz, sadece %100 Hz. Muhammed çevirebiliyor diye. Bu dünyadaki tek Müslüman Hz Muhammed mi? Değil. Kitap tek ona mı indi? Hayır.

Bunlar bile Kur-an'ın evrensel olmadığını kanıtlar nitelikte. Madem Tanrı çok başarılı bir sanatçı, her şeyi de biliyor. O zaman neden Arapça gibi kıt bir dil seçti?
 
Kendiniz bile diyorsunuz, sadece %100 Hz. Muhammed çevirebiliyor diye. Bu dünyadaki tek Müslüman Hz Muhammed mi? Değil. Kitap tek ona mı indi? Hayır.

Madem Tanrı çok başarılı bir sanatçı, her şeyi de biliyor. O zaman neden Arapça gibi kıt bir dil seçti?
Bilmiyorum, Allah'ın işini sorgulamak bir insana düşmez. Öldüğümüzde kendisine sorarsınız.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı