İlk iş mülakatı

Firma faaliyet alanı ile ilgili ön bir araştırma yap. Firma hakkında fikir sahibi olduğunu belli et. Vücut diline çok dikkat et ne çok rahat ol, ne de fazla kasıntı. Kollarını bir birine bağlı şekilde oturma. Görev almak istediğin pozisyonu belirt. Ne iş verirseniz yaparım moduna asla girme. Maaş beklentini soraralarsa siz nasıl uygun görürseniz kesinlikle deme. Kafanda bir maaş aralığı kesinlikle olsun. Yoksa hayatta hayalini kurduğun maaşa ulaşamazsın. Ne istediğinden emin ol. Daha önce ne işler yaptığını hangi projelerde görev yaptığını biraz ballandırıpta anlat. 15 yıllık kurumsal tecrübeme ve insan kaynakları biriminde görev yapan dostlarımın tecrübesine dayanarak naçizane önerilerde bulunmaya çalıştım. Şimdiden başarılar.

Çok teşekkür ederim önerileriniz için yeni mezun oldum ben daha önce öğrenciyken yurt dışında 2 ay kadar bahçe inşaat işlerinde çalıştım kısacası amelelik ondan önce de 2 yaz garsonluk yapmıştım pek birikimim yok açıkçası ama bunu daha önce bu konularda yanlış bilgim olmadığı ve eğitilmeye açık olduğum yönünde anlatmaya çalışmayı düşünüyorum.

Mülakat için odaya girdiğinizde size 'buyurun oturun' şeklinde bir yanıt gelmeden kendi başınıza geçip oturmayın.

Onu biliyorum teşekkürler 3 ay önce katiplik mülakatına girmiştim orada öğrendim.

Çok da uzatıp can sıkmayın.

Tamamdır teşekkürler.

Karşı tarafı değil kendinizi inandırın. Aksi halde yeteneklerinizi tam ifade edemeyebilirsiniz.

Bu akşam o zaman oturup kendimi tanıtma çalışmalıyım teşekkürler.
 
Senden beklentilerini sor ve yapabileceğini belirten cümleler kullan, özgüvenli ol ayrıca sende onlardan beklentilerini söyle kurumsal bir firmaysa özel sağlık sigortanız var mı diye sorabilirsin ben soruyorum.
 
Senden beklentilerini sor ve yapabileceğini belirten cümleler kullan, öz güvenli ol ayrıca sende onlardan beklentilerini söyle kurumsal bir firmaysa özel sağlık sigortanız var mı diye sorabilirsin ben soruyorum.

Tamamdır sigorta soracaktım ama özel sağlık sigortası olarak sorarım. Benden beklentilerini değil de beni ne kadar iyi eğitebileceklerini sormayı düşünüyorum.
 
Bazı şeyleri Yapmamış olabilirsin ama Yapmış olarak da anlatabilirsin.Şunu yaptım bunu yaptım gibisinden.Abartarak anlatabilirsin.Kafadan sallıyorum : bir şirkette 1 sene çalıştım(ama aslında 6-7 ay çalıştın).Veya yine sallıyorum :şu programı biliyorum veya kullandım ama unuttum vs vs.Karşıdakini çaktırmayacak şekilde kendini açabilirsin.
 
Bazı şeyleri yapmamış olabilirsin ama yapmış olarak da anlatabilirsin. Şunu yaptım bunu yaptım gibisinden. Abartarak anlatabilirsin. Kafadan sallıyorum: Bir şirkette 1 sene çalıştım(ama aslında 6-7 ay çalıştın).veya yine sallıyorum: Şu programı biliyorum veya kullandım ama unuttum vs. Karşıdakini çaktırmayacak şekilde kendini açabilirsin.

Hocam hiç bana göre değil o iş hayatımda 1-2 kere yalan söylemişimdir hep başıma iş açtı ondan sonra söylemedim hiç.
 
Hocam hiç bana göre değil o iş hayatımda 1-2 kere yalan söylemişimdir hep başıma iş açtı ondan sonra söylemedim hiç.
İşte oda kıvraklığa dayalı olarak karşıdakine tecrübeliyim havası tattırmanız gerekiyor.Ben VatanBilgisayara girecektim balıkesirde.Adamla FPS kavgasına girdik. Kendi sistemimi bana satıyor adam.Sen o bilgisayarla o FPS yi alamazsın falan filan ağaz dalaşına girdik o yüzden giremedim ben.Ama çok itici çok gıcık biriydi.Umarım aramızdadır kendisi ve bu yorumumu görür.
Şimdi Bilgi İşlem sorumlusu olarak biryerde çalışıyorum.Öğrenmem gereken çok şey var.Örnek olarak Network.
 
İşte oda kıvraklığa dayalı olarak karşıdakine tecrübeliyim havası tattırmanız gerekiyor. Ben vatanbilgisayara girecektim Balıkesir'de. Adamla FPS kavgasına girdik. Kendi sistemimi bana satıyor adam. Sen o bilgisayarla o FPS'yi alamazsın falan falan ağız dalaşına girdik o yüzden giremedim ben. Ama çok itici çok gıcık biriydi. Umarım aramızdadır kendisi ve bu yorumumu görür.
Şimdi bilgi işlem sorumlusu olarak bir yerde çalışıyorum. Öğrenmem gereken çok şey var. Örnek olarak network.

:D aynı durumu arkadaşa sistem alırken yaşamıştık bir Vatan Bilgisayar çalışanı GTX 1050'nin GTX 1050 Ti'dan daha fazla FPS alacağını anlatıyordu Ti kısılmış model deyip durmuştu. Biraz abartırım sanırım kendimi ingilizcem B1 ise B2 derim o tarz.
 
Tamamdır sigorta soracaktım ama özel sağlık sigortası olarak sorarım. Benden beklentilerini değil de beni ne kadar iyi eğitebileceklerini sormayı düşünüyorum.

Normal SGK'yı diyorsan sorma onu abes kaçar zorunlu çünkü gerçi ne ölçekte bir yerle iş görüşmesi yapacaksın bilmiyorum. Bizim şirketteki İK uzmanına söylesen güler mesela.
 
:D aynı durumu arkadaşa sistem alırken yaşamıştık bir Vatan Bilgisayar çalışanı GTX 1050'nin GTX 1050 Ti'dan daha fazla FPS alacağını anlatıyordu Ti kısılmış model deyip durmuştu. Biraz abartırım sanırım kendimi ingilizcem B1 ise B2 derim o tarz.
Evet sanki vatan bilgisayar çalışanları çok bilgili de.Birde ordaki müdür benle sidik yarıştırıyor.Garip doğrusu.Evet ingilizce konusunda ben mesela ingilizcem iyi derim.Ama teknik ingilizcede öyleyimdir.
 
LinkedIn üzerinden çalışanların ilgi alanlarına ve okudukları okullara bak, ortak nokta bulmaya odaklan çünkü insanlar ortak noktası ve paylaşacak bir şeyleri olan insanları işe almaya daha meyilli oluyorlar.

Aday 22 nasıldı?
- Haa evet benimle aynı okuldan mezun olan at binmeyi seven aday mı? Kesinlikle uygun bir profil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı