Ekran Kartsız Güçlü Sistem Sistem Önerisi

Bütçe
10.000 - 12.000

BOSSTAN

Hectopat
Katılım
30 Eylül 2012
Mesajlar
146
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
3d Animatör
Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle uzun bir liste oldu, sizlere yardımlarınız ve vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkür etmek istiyorum. Yıllar önce bu forumda kendi Home workstation bilgisayarımı toplamıştık birlikte, şimdi ise ofis için topluyoruz :) İyi ki varsınız.

Sizlerden sistem önerileri rica edeceğim. Sistem için 10.000 TL civarı bir bütçe belirledim. Çok az üzerine çıkabiliriz. Öncelikle sistemi ne amaçla kullanacağım hakkında bilgi vereyim.

Sistemi ofiste hem server hem de yeri geldiğinde render vs almak için kullanacağım. Serverdan kastım ofiste diğer arkadaşlarla birlikte çalışırken dosya alışverişini bu sistem üzerinden yürütmek istiyoruz. Dolayısıyla dopalama birimi bakımından güçlü bir sistem olacak.

Ekran kartı: Sistemde ilk başta harici ekran kartı düşünmüyoruz. Dolayısıyla içerisinde dahili grafik yongası bulunan bir işlemci ve onboard hdml çıkışı olan bir anakarta ihtiyacımız olacak.

İşlemci: İşlemci markası olarak Intel i7 ve üzeri modellerden düşünüyorum. Dolayısıyla Intel işlemci önerilerinizi bekliyorum. (AMD'nin de iyi olduğunu biliyorum ama lütfen Intel ürünler önerin.)

Anakart: Sistem sürekli çalışacağı için sağlam bir anakarta ihtiyacım olacak. Hızlı dosya transferi için anakart üzerindeki Ethernet yongasının da iyi olması gerekiyor sanırım. Sizce harici bir Ethernet kartı almak daha mı iyi olur? Yüksek RAM frekanslarını destekleyebilmeli. Olabilecek en güncel anakart olsun istiyorum. Genelde sistem toplarken anakarttan bütçe kısarlar, bu sistem için buna gerek yok. Muhtemelen gamer anakartı olacak.

RAM: Minimum 16 GB yüksek frekanslı ve performanslı RAM'lere ihtiyacım olacak.

SSD: Bir adet 500GB - 1 TB M.2 SSD düşünüyorum.

HDD: 2 adet 4 TB ya da tek 8 TB yüksek RPM'li hard disklere ihtiyacım olacak. 4-4 yedekli nas diskler de olabilir belki. Yedeklemeli diskler hakkında pek bilgim yok. Aydınlatırsanız sevinirim.

Güç kaynağı: Sürekli çalışacak bir sistem olacağı için kaliteli ve yüksek Watt'lı bir güç kaynağına ihtiyacım olacak. Gold sertifikalı ve ileride alacağım potansiyel RTX 3090'ı a besleyebilecek bir güç kaynağı olmalı.

Soğutucu: Soğutma için bir adet hava bir adet de sıvı soğutma önerilerinizi bekliyorum. Hangisi uzun vadeli olur sizce? Soğutmayı iyi yapsın yeter LED vs hiç önemli değil.

Kasa: Bir adet havadar, geniş ve mümkünse LED'siz bir kasaya da ihtiyacım olacak. Mid - Tower modeller. Daha önce Corsair Carbide 400R kullandım.
Ben genel olarak bilgisayarda LED ışıklandırma vs seven biri değilim dolayısıyla fiyatı artırıyorsa bu tarz parçalara hiç gerek yok.

Vakit ayırıp buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı olarak GT 1030 gibi bir şey alabilirsiniz görüntü almak için. Burası toplam 12.000 TL ediyor.

 
Teşekkürler. Sistemin birinci önceliği dosya aktarımında kullanılması. Ofıste iMac lerimizle çalışıyoruz zaten. Sistem toplamışken yeri gelir render falan da alırız diye renderdan bahsettim(ayda yılda bir). İşlemciye biraz fazla bütçe ayrılmış sanırım. 2 x 4 TB ya da TEK 8TB hard disk de almak istiyorum. Önceliğim render değil hatta bu nedenle ekran kartı için acele etmiyorum. Ayrıca bir çok yazılım render için CUDA core kullanıyor ve bu da ekran kartıyla ilgili bir durum. Yıllardır Intel kullanan biri olarak herhangi bir şikayetim ya da sorunum olmadı. Konuyu Intel AMD savaşına çevirmeden ilerleyebilirsek harika olacak bence :)

Sistem Taslağı:

Intel i7 10700K 3700TL
Seagate Barracuda ST8000DM004 Hard Disk, 7200 RPM 8 TB 1700 TL
XX Anakart 2500 TL
XX RAM 1500 TL
XX SSD 1000 TL
XX PSU 1000 TL
XX KASA 500 TL

*XX yerine ne gelmeli sizce :)

Sistemimi Intel i7 10700K üzerine kurmayı düşünüyorum. Bu işlemciyle uyumlu en fazla verim alabileceğim chipsette ve max 3000 TL bandında bir anakart öneriniz var mı? Ayrıca bu işlemci ile en iyi çalışabilen ram kombinasyonu hangisi? Dual channel ya da Quad channel?
 
Son düzenleme:
Parayı güzel çöpe atmış olursun. Konuyu Intel-AMD savaşına çevirme ne benim ne de Sep'in amacı, ikimiz de yardıma buradayız.
O attığın 10700K 5800X rakibi bile olamayan bir işlemci, 5800X 10900K'dan 2 çekirdek eksik olmasına rağmen tek çekirdekte üstün çokluda neredeyse kafa kafaya hatta 5900X'in Xeon'larda bile rakibi yok denebilir. Platform ucuzluğuna değinmiyorum bile. Böyle açık bir üstünlük ve buna rahatça yeten bir bütçe varken Intel a-lın-maz.
 
Ekran kartı olarak GT 1030 gibi bir şey alabilirsiniz görüntü almak için. Burası toplam 12.000 TL ediyor.

İşinize karışmak gibi olmasın ama 850W PSU GT 1030'lu bir sisteme çok değil mi? PSU olarak 650W'lık bir şey alınıp farklı donanımlar yükseltilebilir.
 
İşinize karışmak gibi olmasın ama 850W PSU GT 1030'lu bir sisteme çok değil mi? PSU olarak 650W'lık bir şey alınıp farklı donanımlar yükseltilebilir.
Konu sahibi 3090 yükseltmesi düşündüğünü belirtmiş konuda.
 
Ekran kartı olarak GT 1030 gibi bir şey alabilirsiniz görüntü almak için. Burası toplam 12.000 TL ediyor.

@BerkayZ87 sistemi HDD ihtiyacımı da gözeterek bu sistemi nasıl optimize edebiliriz? İşlemci için max 4.000 bandında bütçe düşünüyorum ve işlemcinin dahili grafik yongası da olmalı. Önerin için teşekkürler bu arada.
@BerkayZ87 hiç uğraştırmayım seni dostum. Amd sistem alacağımı sanmıyorum.

Arkadaşlar forumda öneri yaparken açıklamaları dikkatlice okuyun lütfen. Öneri yapmış olmak için öneri yapmayalım lütfen. Kimse öneri yapmak zorunda da değil. Garip egolu üsluplara da gerek yok. Konuyu açarken özellikle detay belirtmiş olmama rağmen hiç bir tatmin edici sonuca ulaşmadık. Sorduğum sorulara da cevap alamadım. Konu altında bulunan mesajlardan dolayı konuyu okuyan insanların da dikkati dağılıyor ve genel olarak konu dışı kalıyoruz. Sanırım yeni konu da açamam.
 
Son düzenleme:
@BerkayZ87 görüntüyü de 5900X üzerinden alır.
Bütçeyi 2000 TL aşmış.
Konuyu okuduğuna emin misin? 10.000-12.000 TL yazıyor kocaman. İkinci olarak GT 1030 gibi bir kart alıp görüntü alabilirsin diye de belirttim.

Screenshot_20211017-114255.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı