LG Flatron W1952s 1440/900 monitörün sürekli Power saving Mode'ye düşmesi

nkmeth008

Hectopat
Katılım
20 Temmuz 2019
Mesajlar
145
Merhabalar, arkadaşımın yeni aldığı (1 hafta) hazır sistemdeki bir sorunu paylaşmak istiyorum sizlerle. Yeni bir sistem olmasına rağmen şu an uygun olamadığı için eski monitörünü kullanıyor ve monitör bazen arka arkaya bazen de iki üç günde bir ekran kararıp "Power saving mode" moduna geçiyor. Bilgisayarı aç kapa yaptıktan sonra sorun düzeliyor ancak arada bir gene oluyor. Monitörün modelini ve sistemi aşağıda belirtiyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.
Not: Ekran kartında VGA girişi olmadığı için ve monitörde de HDMI yuvası olmadığı için HDMI to VGA dönüştürücü kullanıyor.

R5 5600X.
RTX 3060.
8x2 DDR4 3000 MHz RAM.
LG Flatron W1952s 1440/900 75 Hz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Az önce onu da öğrendim, arkadaşım da sizin gibi düşünmüş ve 2. aldığı dönüştürücüde de aynı sorun devam ediyor.
anladım hocam sorunu tespit için farklı priz, farklı çözünürlük, farklı güç kablosu ile deneyin en azından sorunun donanımsal mı yazılımsal mı olduğunu ya da monitörde mi kartta mı olduğunu seçenekleri eleye eleye deneyin. Belki bir tanıdıktan sizden farklı bir monitör denerseniz daha iyi olur.
 
Power seving, e düşmesi için monitör e görüntü gelmemesi gerekir , LG de goruntu gelmeme sebebi çoğunlukla pc dir , ekran kartı görüntüyü kesse dahi sıyah ekran verir , power seving yazmaz.
İyi kötü evde hdm yada dp kablo varsa onlar deneyin , dönüştürücüler ters yada uyumsuz olabilir .
Şunu da ekleyeyim dönüştürücüler, hdm yada dp 1080p 60 hz destekler takılan kablo ya göre altıda olabilir hiç görüntü de vermeyebilir.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı