İnsanlar için en önemli şey dış görünüş mü?

Anunswin

Hectopat
Katılım
20 Ekim 2020
Mesajlar
2.117
Çözümler
5
Gerçekten aksini iddia edenleri görsem bile hepsi hikaye gibi geliyor. Önemli olan iç güzellik diyorlar ama genelde dışını beğenmediğinin sesini, yüzünü, boyunuz, posunu, kilosunu beğenmediklerinin içini de merak etmiyorlar yani sonuçta insan genlerine göğüs geremiyor, kimimiz kısa ama yakışıklı, kimimiz uzun ama çirkin veya kiminde hepsi 10 numara, kiminde ise -10 numara. Bu konuyu sizinle de konuşmak istedim. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Böyle yaşadığınız olayları da anlatabilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dış görünüşünüz her şey değildir ancak pek çok şeydir. Ön elemedir. Ön elemeyi geçemedikten sonra karşı cins için bir değeriniz kalmaz. Dış görünüşünü beğendiğin kişinin içini merak edersin. Erkek olduğun için şöyle anlatayım; güzel bir fiziğe ve yüze sahip bir kızdan hoşlanırsın, algıda öylesine seçici olursun ki dış görünüşünü beğenmene hep kendince zemin hazırlarsın. Bu herkes için geçerli. Muhabbeti kötü olsa bile ah ne kadar kibar denir. O kılıf illaki bulunur. Oturup düşün, sen ve arkadaşlarının hoşlandığı insanlar çirkin olsaydı da bunu yapar mıydınız? Bunun erkeği kadını yok, yapılmaz. Adını bile bilmediğin birinden hoşlanıyorsun çünkü dış görünüşü güzel. Belki platonik belki de cinsel bir çekimden dolayı, fark etmez çünkü gerekçe değişmiyor.

Spor ve kişisel bakımınızı yapın, kendinizi geliştirin. Dış görünüş önemsizdir ya da o kadar da önemli değildir diyen biri henüz hayata açılmamıştır.
 
Güzel kadın ve yakışıklı erkek kavramları benim için değersiz. Dış görünüşe verdiğim önem sadece ve sadece giyim kuşam ve temizlikten ibarettir ki bunların sağlanmaması kişiyi tanımama engel olacak değil. Sırf yakışıklı ve fit olduğum için birinin yanıma gelmesini istemezdim, gelse de zerre şansı olmaz o kişinin.

Bir yerde otururken ya da bir ortamdayken kişinin konuştuğu konu ilgini çeker sohbet etmek istersin, yabancılarla konuşmaktan hoşlanıyorsundur ve bu yüzden ortamdaki çalışanlarla sohbet etmek istersin -barlar bunun için çok uygun-. Yani, her şey dış görünüş değil, sosyal canlılarız. Belirtmekte fayda var, tecrübeyle sabittir örnekler.
 
Son düzenleme:
Hayat çok adaletsiz. Ne uzunlar gördüm egosundan tanrılaşan ne de kısalar gördüm adam gibi adam olanlar gerçekten karakter önemli ama dediğiniz gibi arkadaşlar hepimiz paketimiz kadarız işte. Küçükken hiç böyle sanmazdım insanlar gerçekten onu sevdiği için sever sanardım yani tabii gidip de gorille çıkmadı diye kötü biri olmaz ama ne bileyim işte pislik ol güzel ol bu dünyada.

Not: Genelleme yapmıyorum ama gördüklerim böyle.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı