Python mu? C# mı?

Bogazitchy

Kilopat
Katılım
18 Nisan 2019
Mesajlar
1.972
Çözümler
36
Yer
Sakarya/Akyazı
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Teknisyen.
Soru aslında başlıkta belirttiğim gibi açık ve net. Şu an halihazırda C# eğitimi alıyorum ama bu tamamen keyfi bir eğitim kenarda yanımda bir bilgi olarak kalsın diye öğrenmeye çalışıyorum. Python'u da öğrenmek istiyorum. Her ikisini de öğreneceğim ama hangisinin üzerinde daha fazla durmamı önerirsiniz? İş imkanları nelerdir? Genel olarak hangisi kullanılır, ileride daha çok işime yarar? Gibi soruların cevaplarını arıyorum. Sizlerin de düşüncelerini merak ediyorum.
 
C# tabii ki. @Mithat Berhan da bunu sormuştu. C# ile web hizmetleri, masaüstü yazılımları, eklentiler, Office araçları, mobil uygulamalar, kullanıcı arayüzlü gelişmiş uygulamalar, formlar, WPF formlar, UWP uygulamalar vb. geliştirmek mümkündür. Büyük bir geliştirici topluluğu ve doküman vardır. Ek olarak .NET Framework yetmez ise NuGet paketleri ile çok çok daha ileri seviye yazılımlar geliştirmeniz mümkün.

C#, XML, JSON, MySQL, Microsoft Access gibi veri yönetim hizmetlerine kolay şekilde uyum sağlayıp çalışabilen bir dil.

C ailesi içinden olduğu için Windows işletim sistemi ve hesaplama işlemlerinde yüksek verimlilik sağlar.

Python hiçbir zaman sevmedim ve kullanmadım. Tercihi geliştirme yapan kişi ve ne için geliştireceğine göre karar vermeli.
 
Son düzenleme:
Hangi platformda ne amaçla kullanacağına bağlı olarak programlama dili seçimi yapılır. Herhangi bir dil düz mantık olarak birbirlerinden üstün veya daha iyi değildir.

Örneğin ben C++ da karmaşık bir proje üzerinde çalışırken bunun modelini öncelikle pythonda geliştiriyorum.
 
İş imkanı olarak %100 C#. Bu karşılaştırmayı iş imkanına göre yorumluyorum. Yoksa alan belirtmeden hangi dil iyi diye sormanın hiçbir mantığı yok.

Python syntax kolaylığı ve kütüphane çeşitliği yüzünden popüler bir dil. Sen o kütüphaneyi vanilla olarak yazabiliyorsan zaten Python'un gereksiz bir dil olduğunu anlarsın. Kimse yanlış anlamasın ben de Python biliyor ve gerektiğinde kullanıyorum ama bu gereksiz bir dil olduğunu değiştirmiyor.

C tabanlı diller yakın zamanda kullanımı bitmesi imkansız ve hala talebin çok yüksek olduğu diller. Bu dillerin kullanım alanları ve yapabildikleri firmalar için büyük önem taşıyor.
 
Ne fark eder. Başla birinden gitsin. Ben C ile başladım en son 2 yıl önce veri yapılarında kullandım. Şuanda da tek bir dil ile çalışmıyorum her projede değişiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı