Python mu C# mı?

Bir şey daha aklıma takıldı. Peki bu yapılan programlar ticarete dökülmesinde bir sakınca olur mu?
Ve kapalı kaynak olarak yazdırılır mı?
Sorun olmaz dagitilabilir lisansli olarak cikti aliyorsunuz.

Kapali kaynak guvenirlik acisindan sorun olur. İnsanlar uygulamanizda sistem verilerini toplayan bir seyin olmadigini nereden bilecek?

@Dubreuil hangi kütüphane kullanacağına bağlı. Pyinstaller küçük kodlarda ticari kullanıma izin veriyor. Ama kapalı kaynak üzerinde bir bilgi bulamadım.
GUI kullanacaksan da o kütüphane için şartlar ve lisans vardır. Mesela pyQt ücret talep ediyor ticari kullanım için. Diğerleri farklı olur belki. Bunu sen arayıp araştıracaksın. Her kütüphane farklı şart isteyebilir.

@453476 teşekkürler düzeltme için ☺️. Ben de düzeltecektim. Başka mesajı gördüm onu unuttum.

Hocam açık kaynak programı ticarete dökersek kopyalanma ihtimali yok mu?
Sen de kopyalama izni vermeyen lisans kullanırsın, olmadı oluşturursun. Tabii ikincisi uzun işlem.

Merhaba, Windows 11 kullanıyorum hızlı bir şekilde internet üzerinden bilgi toplaması için bir program yazmak istiyorum. Bu programı Python ile yazsam Windows'ta çalıştırabilir miyim? Yani ben bu programı yazılım bilmeyen bir arkadaşıma versem .exe olarak çalıştırabilir mi? Yoksa C# ile yazmam şart mı?
Elbette Python ile hazırlanan uygulamaları Windows'ta çalıştırabilirsiniz. Öncelikle Python çalışmak için başka bir programa ihtiyacı olan bir dil. Bunun gibi dillerde genelde çıktı alabileceğiniz yapılar da bulunur. Python ile yazılan scriptleri .exe'ye dönüştürmek için pyinstaller'a ihtiyacınız var. Bu linkte ne yapmanız gerektiğini anlatmış

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı