UPS marka veya model değişimi önerisi

carman1tr

Kilopat
Katılım
10 Mayıs 2016
Mesajlar
28
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar.

Elimde Powerful marka bir UPS var. Line İnteractive 1500 VA. Arada bir voltaj düşüklüğü oluyor ve PC kapanıyor. Birkaç kere ani elektrik kesintisi simülasyonu yaptım ve sigortayı kapattım, PC yine kapandı. Bunun 1000 VA olan modeli vardı ve sanırım yetmiyor diye düşündüğüm için 1500 VA almıştım. Ancak maalesef 1500 VA da işini yapamıyor. Tunçmatik markası da aynı şekilde PC'yi açık tutamıyor.

Acaba Line İnteractive modellerin hepsinde mi bu sorun var? Online model mi alsam diye düşünmeye başladım. Ama onların da fanları var ve pahalı modeller.
Acaba Powerful ve Tunçmatik harici model kullanıp, voltaj değişimleri ve/veya elektrik kesikliği yaşandığında görevini yapabilen ve Line İnteractive olan marka tavsiyeniz var mıdır?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aküler sağlamsa olmaması gerekir. Uzun zamandır İnform Guardian 1000 VA Line İnteraktif kullanıyorum. Sıkıntı olmadı. Powerful için bir şey diyemem fakat Tunçmatik iyidir.
 
Aküler sağlamsa olmaması gerekir. Uzun zamandır inform Guardian 1000 VA line interaktif kullanıyorum. Sıkıntı olmadı. Powerful için bir şey diyemem fakat Tunçmatik iyidir.

Voltaj ve elektrik kesintisi sorunlarında sistem açık kalıyorsa iyiymiş. İnform bakayım o zaman. Ama Online modellere gözüm kaydı sanki.

Tunçmatik 1000 VA kullanmıştım. O da anında kapanmıştı.
 
Online olanlar sürekli kesintisiz olarak güç verir. Verimleri daha yüksektir.
 
Online UPS Fanları çok gürültü yapıyor mu acaba? Deneyimleme şansınız oldu mu?
Göreceli bir kavram. Çok da yüksek değil. Elbette kişiye göre de değişebilir.
 
Makelsan da olabilir. İyi bir markadır. 1 KVA yani 900W güç verebilir. Aküleri de 2X9 Ah.
 

Geri
Yukarı