Microsoft Windows'u eleştirelim

Linux da ne yapacaksın doğru düzgün hiçbir uygulamanın desteği yok.
Bilgisayar muhendisligi ogrencisi olarak GNU/Linux kullaniyorum ve uygulamalarin destegi konusunda hicbir sorun yasamiyorum. Belki istediginiz birkac uygulama Linux'a destek vermiyor olabilir, ancak bence bu durum dediginiz kadar buyuk degil.
 
Gelin kabul edelim. Çoğumuzun 95 veya XP'den beri sevdiği bu Microsoft Windows'u az çok seviyoruz. Elbette saçma sapan olayları var.
Özellikle NT sürümünün 7'den beri aynı kalması gibi. Ama XP ve 7'den sonraki en iyi sürümün 11 olduğu hakkında hemfikir olabiliriz. Biliyoruz ki hala mantıken 10 kullanıyoruz fakat 10.1 mantığı ile düşünsek bile 11 hayli hayli iyi geldi. Tasarımı iyi, yeni CPU önceliklendirme mimarisi iyi. Fast Theme Accelerator mimarisi gayet iyi. Önceki Windows sürümlerine göre özellikle hız bakımından bu derece gelişmeleri beni mutlu etti. Çoğumuz Windows kullanarak işimizi yapıyoruz, Windows kullanarak oyunlarımızı oynuyoruz. Umarım geriye kalan saçmalıklardan da kurtarılıp 2022'de güzel bir Windows 11 22H1 görürüz.

Yok abi Windows'un en iyi sürümünün 11 olduğundan hemfikir değilim maalesef. 10'daki özelliklerin yarısı bile yok. Heleki sağtuşa tıklayınca hangi son kullanıcı CMD'yi açıp ne yapsın.
Task barın üzerine bir şey sürükleyince onu o uygulamaya taşıyabiliyorduk o bile yok daha bir dünya sayabilirim.
Bir programın yenisi çıkınca eski özellikler kapatılmamalı diye düşünüyorum.
 
Hocam zamanında zaten Giant Software'yi alıp Microsoft AntiSpyware'ü oluşturdu. Sonrasında ise adını Windows Defender yaptı. O günden bu güne dek geliştiriliyor.

Anladım ben sizi de Defender gerçekten bir işe yaramıyor. ESET, Norton, McAfee, Kaspersky, Bitdefender,dan birtanesini satın al bir yandan eski işlerini yapsınlar bir yandan Windows'u geliştirsinler. Giant software'i almış ama bu firmanın ses getirecek bir programı olmamış.
 
Şu lanet olası dosya gezginin düzenlemek ve macOS gibi bir "Finder" eklemek bu kadar zor mu? Arkadaş 35 yıldır aynı dosya gezginini kullanıyoruz.

Görende Microsoft'u startup sanacak, koskoca şirkette şunu yapabilecek developer mı yok? :D
 
Kullandigin yazilimlari ve oyunlari say, bakayim destege.
Autocad, coreldraw, blizzard app. Diğeelerini hatırlamıyorum.
Windows Update özelliği gereksiz.

Update olmadan gökten zembille mi insin?
Şu lanet olası dosya gezginin düzenlemek ve macOS gibi bir "Finder" eklemek bu kadar zor mu? Arkadaş 35 yıldır aynı dosya gezginini kullanıyoruz.

Görende Microsoft'u startup sanacak, koskoca şirkette şunu yapabilecek developer mı yok? :D

Finder yok mu Windows da.
 

Geri
Yukarı