En iyi fare üreticisi hangisi?

Son zamanlarda 800-900 arasında kablosuz oyun mouse bakıyorum. 11.11 indirimlerini bekliyorum. Marka takıntılı değilim ama bilindik marka da olmasına dikkat ederim. SteelSeries, Razer, Logitech sizce hangisi iyi? Tabii ki teknoloji şans işi ama en az sıkıntı yaşadığınız marka hangisi oldu mouse bakımımdan? SteelSeries alırsam Rival 650, Razer alırsam Viper Ultimate veya DeathAdder V2 Pro, Logitech alırsam G PRO almayı düşünüyorum. Tabi G PRO bu fiyat bandına düşer mi emin değilim. Sizin tecrübelerinizi bekliyorum.

A101 marka mouse
 
Bence Razer sensörleri bir tık ayrı.
 
Kullandığım farenin IPS değeri 650, şimdi ben IPS değeri 450-500 olan farelere veya sensörlerine kötü mü diyeyim?
 
Paracord kablo olmaması ve skatezlerin PTFE olmaması fareye çok şey mi kaybettirir araştırmak lazım.
Araştırmaya gerek yok, çok şey kaybettirir.

Sert örgülü kablo ile paracord kablo arasında kullanımda fark var ama esnek kablo olması için ille paracord mu olması lazım. Mesela kullandığım Deathadder V2'de kablo paracord değil ama hafif ve esnek.
Doğrudur.

Dediğin şeyler özellikten ziyade ille şu malzeme olsun tercihi. O zaman %100 PTFE skatez kullanmıyorsa kötü mü oluyor farenin skatez. Kimyada sanayide bir sürü alternatif malzeme var ve firmalar bunu kullanıyor.
%100 PTFE olmasına gerek yok, PTFE olması da yeterli ve zaten günümüzde PTFE skatez kullanmayan oyuncu faresi satılmıyor bildiğim kadarıyla. Alternatif malzeme var ama PTFE hem sürtünmeye hem diğer etkenlere çok daha dayanıklı, aşırı koşullarda bile çok düşük aşınan bir malzeme.

Piyasada popüler olan malzemeyi kullanmadı diye de ürünü gömmeye gerek yok.
Var. Yıl olmuş 2021, hala PTFE kullanmıyorsa istediğim gibi gömerim.

Arkadaşlarım değişik fareler kullanıyorlar. Logitech G403 kullanan var mesela FPS oyunlarında durduramıyorlar. Warzone'da ara ara Shadow Ban yiyor. BF4'te serverdan atılıyor. 87 gram, PFTE skatez kullanmıyor, paracord kablo da yok. Ama farenin altı kaygan, kablo esnek, ağırlık da onu frenlemiyor. Birkaç aydır para kazanıyor. Warzone kötü oynayanların yanına para ile iyi oyuncu verip takımca birinciliğe çıkaran firma var. Arkadaşım da bunlara çalışıyor, para kazanıyor. Bahsettiğin şeyler malzeme tercihi, senin farede olmasını istediklerin. Kendi standartına uymaması o fareyi kötü yapmaz.
Tamam, ama niye en iyiyi almak yerine G403 alayım/aldırayım?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı