Masaüstünden laptopa geçilir mi?

cinar_yasarrr

Hectopat
Katılım
18 Mayıs 2021
Mesajlar
5.931
Makaleler
3
Çözümler
6
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Bilgisayarım zaten altta yazıyor, parçaların tek tek İstanbul içi en ucuz kaç TL ettiğine bakıp topladım (klavye ve kulaklık hariç.) 12000TL falan ediyor, 500TL daha fazlaya satışa koyar isem 12500TL ediyor. Bu parayla laptopa geçmek istiyorum, Sahibinden'den sıfır laptoplara baktığım zaman güzel olan 2-3 tane laptop buldum. Linklerini aşağıda mevcut. Sizce laptopa geçilir mi? Bana hangi laptopları önerirsiniz? (eğer Letgo, sahibinden gibi 2. el sitelerinden seçecek iseniz sıfır olup İstanbul içi olması gerekiyor.) (en çok tasarıma önem veririm.) (laptopa geçmek isteme nedenim ise gittiğim yerlere götürebilmek, ayrıca Starbucks'ta oturup öylece Pinterest'te gezmek :D) (son olarak bilgisayarım sizce kaç TL'ye satılır?)

1)

2)

3)

Ben aralarından 3. tercih olan ASUS ROG STRIX'i çok beğendim, tasarımı mükemmel duruyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aradaki fark senin için önemli değilse ve ihtiyacın notebook yönünde ise evet geçilir. YouTube aramaası ile FPS performans değerlerini oyunlarda karşılaştırabilirsin.
 
Ben artık masaüstünü bilgisayar olarak görmüyorum.. benim için şunun gibi bir şey

whirlwind-machine.jpg
 
Hocam parçaların tekil fiyatını yazmışsınız ama İtopya gibi sitelerde 10k ya 3060'lı PC'ler satılıyor kimse almaz o paraya sizden o bilgisayarı. Ayrıca sıfır fiyata satmaya çalışıyorsun hatta üstüne 500TL ekliyorsun 2. el olduğu için ucuza koyman gerekir. O PC'yi 7Kdan fazla paraya alacak birini bulamazsın.
 
performans olarak laptoplar her türlü daha düşük ? ve ekran boyutu da

17" notebooklar yaygın sayılır ayrıca istediğim zaman thunderbolt ile 3 monitör (daha fazlası da mümkün) bağlayabiliyorum.

Performans olarak bir tık düşük ama zaten high-end bir notebooktan bahsediyorsak pek önemi yok ben i7 10750h ve RTX 2060 kullanıyorum, masaüstündeki aynı çiplere göre %5-10 civarı daha az performans verir elbette ama örneğin i7 yerine i9 RTX 2060 yerine RTX 3070/3080'li notebook da alınabilir. Performans olayı Nvidia'nın GTX 10 serisinden sonra çözüldü notebooklarda. İşlemci tarafında da AMD'de 2 yıl önce 8 çekirdek standart oldu Intel tarafında 2 yıl önce 6 çekirdek i7'ler standart oldu.

Kısacası masaüstü çok hantal ve gereksiz hale geldi.
 

Geri
Yukarı