İmamhatip ve meslek liseleri nasıl?

AhmetMesser

Hectopat
Katılım
27 Temmuz 2019
Mesajlar
1.497
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
2021'e geldik, 2022'ye 1 ay falan kaldı.
Şimdi değişiklikler falan olmuş mudur, gören ne görmüştür diye merak ediyorum.

İmamhatip lisesini Arapça haricindeki dersleri sevdiğim için düşünüyorum.
Meslek lisesini ise isminden dolayı, meslek öğretmesinden dolayı düşünüyorum (2 tane meslek bilme gibi bir düşünce).
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İmam hatip lisesiyle vakit kaybetmeni açıkçası istemem. Meslek öğrenme gibi bir niyetin varsa meslek lisesine gitmeni öyle öneririm. O niyetin de yoksa açık lise başka yapacak bir şey yok.
 
Meslek lisesine gitme eğitim kalitesi, arkadaş ortamı kötü oraya gidip sigara içmeyen yok.

En azından Anadolu lisesine gidip oradanda üniversitede sürünmektense meslek lisesine gidip oradanda o işte çalışmak ya da o işin dükkanını açmak daha iyi. Her lisede sigara içen insan var.
 
Meslek lisesine gitme eğitim kalitesi, arkadaş ortamı kötü oraya gidip sigara içmeyen yok.

Sigara içenler var ama içip içmemek tamamen kişiye bağlı, anadolu lisesinde de fen lisesinde de özel liselerde de sigara içiliyor.

Ben muhasebe okumuştum ve şu anda belgem olduğu için istersem bir Mali müşavirin yanında çalışabilirim veya kendi işletmemi açabilirim ama diğer liselerde üniversite kazanmadığın sürece pek iş yapma şansın yok.
 
Meslek lisesini kötüleyenler var anlayamadım cidden. En kötü meslek lisesine gidersen olabilecek şeyler onlar. Kendimden örnek vereyim Sabiha Gökçen'de okuyorum uçak bakım alanı okulda sigara falan hiç birşey yok.
 
Meslek lisesine giderek meslek öğrenen var mı cidden? Fizik, matematik yerine gider meslek dersleri alırsın oda seni sınavda rakiplerinin karşısında geriye çeker. İlla bir şeyler öğreneceksen ilgili olduğun alanın fakültesini iyi bir üniversitede kazanmanı öneririm.
 

Geri
Yukarı