BIOS menüsünde ''profile#1'' yapınca sistem açılmıyor

frawasay144

Centipat
Katılım
30 Aralık 2020
Mesajlar
166
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar dün akşam bilgisayarı kapatma yerine yeniden başlata bastım. Düğmeden 2 kere bastım, bilgisayar kapandı. Sabah bilgisayarı açmaya çalışırken açılmadı. Anakarta sarı bir ışık yanıyordu, RAM'leri çıkartıp taktım, düzeldi ama daha sonrada BIOS menüsünde profile#1 yapınca açılmamaya başladı. Kapanıp açılıyor. 2 kere olduktan sonra BIOS menüye atıyor. Attıktan sonra disabled yapınca açılıyor. Nasıl düzeltebilirim?

1638195020885.png
 
BIOS pilini çıkartıp, 5-10 dakika bekledikten sonra takıp, aynı ayarı enabled yapmayı deneyebilir misin? Şunu belirteyim, BIOS pilini çıkarıp taktıktan sonra tüm BIOS ayarların stok haline dönecek, önceden yaptığın farklı ayarlar var ise sıfırlanacak. Bilmeni isterim
 
@LordVader dikat etmem gereken bişey varmı bios pilini cıkartırken neleri çıkartmalıyım ramler ekran kartı ?
@LordVader sana nasıl mesaj atabilirim
Mesaj atmayı bilmiyorum, ihtiyacım olmadığı için bakmadım ama şunları söyleyebilirim. Bilgisayarı kapat, güç kaynağının fişini de çek. 30 saniye bekledikten sonra pili çıkart. 5-10 dakika bekleyip geri tak. BIOS pilinin konumu önemli, benim anakartta ekran kartının altında idi mecburen ekran kartını söktüm. Sende görünürde ise dediğim şekilde sökebilirsin. Bu video yardımcı olacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı