Güç kaynağı nasıl ekran kartına bağlanır?

scrop39.5

Kilopat
Katılım
2 Temmuz 2014
Mesajlar
506
Makaleler
1
Merhaba arladaşlar. RTX 3070 ekran kartı aldım 8+6 pin güç beslemesi gerekiyor. PSU'nun çantasında her iki tarafında da 8 pin olan kablodan 2 tane var. 2 tane de 1 tarafında 8 pin diğer tarafında 2 tane 8 pinlik kablo var. Ben bir tarafında 8 pin olandan 2 tane taktım PSU'ya o şekilde olur mu? Yoksa PSU'ya sadece bir tane bağlayıp diğer ucunda iki tane olan kabloyu mu kullanmalıyım?

Diğer kabloları çekemedim onları monte ettim ama anlattığım gibi onlar en uca geldiğinde 2 tane olmuyor o yüzden 2 tane taktım PSU'ya. Umarım anlatabilmişimdir.

image.jpg
 
PSU'nun kabloların 2 tane 8 pinlik olanı yüksek ihtimal bölünüyordur Yani 8+8'i 8+6'ya çevirebiliyorsunuz. Yanda bir klips olması lazım onu pırttırdığınızda 8+6 olacaktır.
 
Hocam 8 pinlerin hepsi zaten 6+2 biçiminde. Benim sorduğum 2 tane de ucunda sadece 6+2 pim bulunan kablo var. 2x8 elde etmek için o kablolardan PSU’ya iki tane bağladım. Onları çıkartıp yukarda attığım kabloyu mu sadece takmam gerekiyor ? Şuan yaptığımda PSU’da iki adet kablo takılı ama fotoğraftaki kabloyu takarsam bir adet takılı olmuş olacak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı