Ceza Süreleri Uzasın mı?

Ceza Süreleri Uzasın mı?


  • Oy verenlerin toplamı
    931
  • Anket kapandı .
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence aynı kalsın. Bu forumun en sevdiğim özelliği disiplini. Disiplin her zaman iyidir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı kalsın fakat kurallar katılaşsın forumun düzeni bozulmaya başladı şu aralar.
Bu sene içinde üye olup 20 uyarıdan fazla uyarı alan arkadaşlar nasıl beceriyor anlamıyorum.

1638615600544.png
 
5. uyarı ile 10. uyarı arasında (yazım yanlışı gibi durumlar için) 3 saatlik uzaklaştırma uygulanabilir. Tabii bu sayaç belli bir süre ile başa dönmeli.
 
Bence basit hataların kısalsın, ciddi hataların uzasın. Örneğin yazım hataları kısaltılsın ama küfür, hakaret, çifte konu gibi şeylerin cezası artsın. Bir de yanlış yere konu açtığımızda kendimiz onaylama ekranındayken düzeltebilelim. Yoksa sonradan fark etsek bile ceza yiyoruz.
 
@tuğrahan sezer neden kızdınız hocam? İnsanların düşüncelerini paylaşması kötü bir şey mi?

İnsanlar düşüncelerini paylaşabilir. Sorun şu ki sizin önerdiğiniz sisteme geçtikleri an forumda üye kalmaz. Kalanlar da ban yerim korkusuyla bir şey yazamaz. Cezalar caydırıcı olmalı korkutucu değil. Ve şahsen ben foruma şimdi bir kuralı çiğner de ban yerim diye bir daha kolay kolay girmem. Çünkü yanlış görmediysem en az ceza 2 saatten başlıyor. Biz insanız hata yaparız. Noktalama işaretleri için 5 saat demişsiniz. Hocam ben lise de edebiyat sınavında noktalama işareti kullandığımı hatırlamıyorum. Ha bu demek değil ki ben doğru yapıyorum. Hatta gündelik hayatta noktalama işareti kullanmamama rağmen forumda bu kuralı seviyorum ve mümkün olduğunca uyuyorum. Ama cezalarınız çok sert ve Hammurabi yasaları ile kapışır.
 
İnsanlar düşüncelerini paylaşabilir. Sorun şu ki sizin önerdiğiniz sisteme geçtikleri an forumda üye kalmaz. Kalanlar da ban yerim korkusuyla bir şey yazamaz. Cezalar caydırıcı olmalı korkutucu değil. Ve şahsen ben foruma şimdi bir kuralı çiğner de ban yerim diye bir daha kolay kolay girmem. Çünkü yanlış görmediysem en az ceza 2 saatten başlıyor. Biz insanız hata yaparız. Noktalama işaretleri için 5 saat demişsiniz. Hocam ben lise de edebiyat sınavında noktalama işareti kullandığımı hatırlamıyorum. Ha bu demek değil ki ben doğru yapıyorum. Ama cezalarınız hammurabi yasaları ile kapışır.

O zaman noktalama işaretlerini 1 saate indirirsek ne olur?
 
O zaman noktalama işaretlerini 1 saate indirirsek ne olur?

Bir şey olmaz. Çünkü gerisi de çok sert.😀 Dediğim gibi hocam cezalarınız çok ağır. Ve her ne kadar imkansız olsa da böyle bir sisteme geçilirse ben kolay kolay foruma gelip bir mesaj yazmam. Ve pek çok kişi de benim gibi yapar gibime geliyor. Biz bu foruma diğer insanlara yardım edip bilgi alışverişi yapmak için geliyoruz.-da/-denin yazılışını yanlış yaptığımız için 1 hafta ban yiyelim diye değil.
 
Bir şey olmaz. Çünkü gerisi de çok sert.😀 dediğim gibi hocam cezalarınız çok ağır. Ve her ne kadar imkansız olsa da böyle bir sisteme geçilirse ben kolay kolay foruma gelip bir mesaj yazmam. Ve pek çok kişi de benim gibi yapar gibime geliyor. Biz bu foruma diğer insanlara yardım edip bilgi alışverişi yapmak için geliyoruz.-da/-denin yazılışını yanlış yaptığımız için 1 hafta ban yiyelim diye değil.

O zaman.

Sistem toplama konu limiti aşımı.
1 gün: 1. uyarı.
1 ay: 5. uyarı.

Özelden yardım isteme.
1. uyarı: 1 ay.

Sosyal dışı resim servisi kullanımı.
6 saat: 1. uyarı.
2 gün: 5. uyarı.
1 hafta 10. uyarı.

Virüs yayan dosya yükleme servisi kullanımı.
1 hafta: 1. uyarı.
1 ay: 5. uyarı.

Yasa dışı paylaşım.
5 gün: 1. uyarı.
2 hafta: 5. uyarı.
1 ay: 10. uyarı.

Çifte konu.
15 saat: 1. uyarı.
2 hafta: 5. uyarı.
1 ay: 10. uyarı.

İçerikle ilgisi olmayan konu başlığı.
22 saat: 1. uyarı.
2 hafta: 5. uyarı.
1 ay: 10. uyarı.

Bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
Bazı üyelerimiz 1 saat ceza sürelerinin kısa olmasından şikayet ediyor.

Mevcut sistemde üye 10. uyarısından sonra bir sonraki dilime giriyor. Madem böyle bir talep var, ben de diyorum ki 5. uyarıdan sonra bir üst ceza dilimine geçsin.

Yani:
  • 1-5 ceza > 1 saat.
  • 6-10 ceza > 1 gün.
  • 11.+ ceza > 1 hafta.
Görüşleriniz nedir?

Hocam zaten şu anki cezalardan çok çekiyorum bir de süreleri arttırmayın. Arada gözden kaçırarak yazım yanlışı yapıyorum hop 1 saat ceza. Konu ile alakalı mesaj atıyorum hop ceza nedeni gereksiz mesajmış nedense. Neyse tartışma yaratmak değil amacım. Tek isteğim cezalar biraz daha hafifletilsin.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı