Ebeveynler çocukları adına karar vermeli midir ?

Ömer1425

Kilopat
Katılım
22 Şubat 2015
Mesajlar
90
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yarın münazaram var, konum ; ebeveynler çocukları adına karar vermelidir, karşı grubun konusu ise ; ebeveynler çocukları adına karar vermemelidir, münazara sonunda karşı gruba zor sorular sormam lazım ne tür sorular sorabilirim ?

Yardımlarınız için çok teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence ebeveynler çocuklarının yaşına bağlı olarak karar verebilirler bazı durumlarda. Ama her zaman ebeveynlerin karar vermesi doğru değildir. Fakat dediğim gibi bazı durumlarda ebeveynlerin karar vermesi daha doğru olacaktır. Sonuçta çocuklarına yaşına bağlı olarak değişen bir deneyim vardır.
 
Ebeveynlerin çocukları adına doğru kararlar vermediği zaman çocukların başlarına gelebilecek olumsuz şeylerden bahsedebilirsin. Ben lisedeyken sık sık yapılır münazaralar genelde de 3 kişilik grupta hep bende olurdum münazara bu önemli olan haklı olmak değil önemli olan kendi düşünceni jüriye ve izleyenlere haklıymış gibi göstermek. Kim daha ikna edici olur karşında ki kişilerin düşüncelerini çürütürse o kazanır. Tavsiyem internette araştırma yaparak gerçekten yaşanmış olayları ele al bu sayede gerçekten yaşanmış olduğu için kolay kolay senin düşüncen çürütülemez. Birde zamanı iyi kullan bizim genelde 5 dakika süremiz oluyor jüriyi ikna edebilmek için dolayısıyla ağzından çıkan kelimeler etkili olmalı.
 
Aileler çocukları belli olgunluğa gelene kadar karar vermelidir. Çocuk belli dönemlerden geçer iken olgunluğa ulaşmadığı için doğru kararlar veremeyebilir. Bu yanlış verilen kararlar daha sonra büyük sorunlara neden olabileceği için aileler çocukları adına karar vermelidir.
 
Onu bilmem de, din konusunda kişi 18 yaşına girene kadar kendi dinini kendisi seçebilmeli. İstemiyorsa din kimliğe yazılmamalı. Doğar doğmaz hop islam yazısı yapıştırılmamalı.

Konuyu açan münazara için ne tarz sorular sormalıyım diye sormuş sen olayı nereye getiriyorsun. Kimliğinde yazan dinden memnun olmayan kişi çok basit bir şekilde bunu değiştirebilir. Kimlikte insanların hangi dine mensup olduğunun yazması önemlidir bu sayede kimsesiz birisi öldüğünde kimliğinde belirtilen dine göre defnedilir. Sonuçta annesi babası Müslüman olan bir çocuk Müslüman örf ve adetlerine göre büyür ve Müslüman olur. Eğer olmazsa 18 yaşına geldiği zaman tıpkı adını soy adını değiştirebileceği gibi resmi olarak dinini de değiştirebilir.
 
Onu bilmem de, din konusunda kişi 18 yaşına girene kadar kendi dinini kendisi seçebilmeli. İstemiyorsa din kimliğe yazılmamalı. Doğar doğmaz hop İslam yazısı yapıştırılmamalı.

Sen çok yanlış gelmişsin, propaganda yeri değil burası.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kişisel kararlarsa hayır. ( 18 Yaşından küçükler hariç) Örnek vermem gerekirse evlilik, İş tercihi, Cinsel tercih, Dini İnanç belli başlı konularda karar vermek gibi. Tabi bazı konularda fikir alışverişi ve bilgi alınabilir.

Bir örnek daha vermem gerekirse örneğin sen müslaman doğdun aileden gelen birşey olarak görmemen lazım sorgulaman lazım yani ben neden müslümanım veya ben ne olmalıyım ilerde gibi gibi. Tabi biz yapı olarak Türkler duygusal insanlar olduğumuz için genelde kararlarımızda duygusal olur veya aileden gelen istekler ve yönelimler içerisinde oluyoruz. Bende dahilim buna karar verirken her ne kadar böyle desemde ailemin yöneliminden etkileniyorum ama hepimiz ayrı ayrı bireyleriz kendi kararlarımızı kendimiz vermeliyiz,bir müslüman öbür dünyada ailesi ile sorguya çekilmiyor. Herkez kendi acısını yaşar, kendisi tecrübe eder, Allah herkeze beyin vermiş adı üstünde birey ne demek kişi sahış o yüzden sonuç olarak yaptıklarımız kendi seçimlerimiz, yaşamımız ve fikirlerimizin ürünüdür.


Çocuk konusuna gelince çocukları kukla gibi eğitirseniz sonuç olarak kukla gibi yaşarlar. Pili kurulmuş bir oyuncak gibi.
 

Geri
Yukarı