Dolar neden durdurulamıyor?

Arkadaşlar dolar neden durdurulamıyor veya bu kasıtlı yapılıyorsa amaçları ne?

Şimdi aslında tüm suç devlette değil, ama olayı onlar fitillediler harladılar. Şimdi birkaç yatırımcı bahsi geçen kişinin, doğru karar alamamasında mütevellit, kazançlarını dolara çevirdiler, değerini korusun diye. Sonra herkes dolar almaya başladı. Çünkü kimse parası değer kaybetsin, parası azalsın istemiyor. Herkes dolar alınca, talep arttı. Talep arz denkleminden dolayı dolar yüksek ve kimse dolar almayı durdurmuyor. Durdursa parası eriyecek.
 
Reel stratejiler yerine çok değişik bir yönetim anlayışı var. Ekonomi, öncelikle güven işidir. Piyasaya güven veriyor mu hayır? Neden, merkez bankası bağımsız değil. Türkiye şu anda tam anlamıyla tek kişiyle yönetiliyor. İstifa bile edemiyorsunuz, görevden af istiyorsunuz. 2.sorun para basma. Sürekli para basılıyor ki bu enflasyonun temel sebebi. Üstelik tüm dünya bankaları faiz arttırıken biz azaltıyoruz, yani bizi daha kötü günler bekliyor. Üstelik Çin modeli diyorlar. Çin modeli uygulamak için öncelik halkın tam manasıyla yoksul olması lazım. Malesef doğruysa git gide bilerek yoksullaştırılacağız.
 
Berbat ekonomik strateji yüzünden. Artık zaten borsayı salmış durumdalar. "DOLARIN ALLAH BELASINI VERSİN" diye hönküren bir bakan var. Bu kadar oluyor. 2 aya yine "yeni bakan atandı" haberi gelirse şaşırmam. Şu anlık sadece döviz satmaktan başka bir şey yapmıyorlar. En fazla 1-2 gün idare eder sonra yine fırlayacaktır.
Edit: ayrıca alttakilerin de dediği gibi aynı zamanda çok fazla Türk Lirası basılıyor. Geçende 40 TL çektim seri numarası 0071 0072 olan paralar geldi elime. İnanmıyordum. Bu kadar olamaz diyordum ama oluyormuş.
Seri Numarasının "0071 ve 0072" olması ne anlama geliyor?
 
Osmanlı ve Türkiye yaşayan aynı ırk aynı insanlar bizans alakası yok benim dediğim aynı insanlar olmasıdır. Sonuçta Osmanlı insanları ile Türkiye kuruldu ve artık türküz.
 
Yanlış anladın sana destekle demedim öyle bir şey geçmedi demek istediğim ne kadar yanlış olsa da herkes istediği partiyi destekler. Siz iyi olanı seçerseniz kendi görevinizi zaten yapmış olursunuz.
Saygı duymamı istiyorsun ben de saygı duyamam diyorum. Bilimsel bir şeyi inatla reddeden bir kesime nasıl saygı duyabilirim?
 
Seri Numarasının "0071 ve 0072" olması ne anlama geliyor?
Her kağıt paranın bir seri numarası vardır. Normalde para çektiğinizde rastgele seri numarasına sahip paralar gelir. Ancak sürekli ard arda numaralı paralar geldiğinde ya yeni para koyulmuştur ya da çok fazla para vardır.
 

Geri
Yukarı