Asus N550JV Ekran Problemi

Emre@06

Hectopat
Katılım
11 Eylül 2014
Mesajlar
147
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar Asus N550JV CN240H model bir laptopa sahibim. Problemim ekranda çok kısa bir süre dahi kalan bir görüntünün izinin kalması. Görüntünün ekranda kaldığı süre uzadıkça geçmesi daha uzun zaman alıyor. Sorunun farkına 2 hafta önce vardım, baştan beri var olup olmadığı hakkında bilgim yok. (Baştan beri olsa fark edeceğimi düşünüyorum ama yine de emin değilim.) Oyunlarda, filmlerde bir sıkıntıya yol açmasa da tarayıcıdayken masaüstüne veya metro arayüzüne döndüğümde bariz bir şekilde arkada Chrome' un silüeti kalıyor. En çok övülen yanı ekranı olan bir cihazda böyle bir durumla karşılaşmak can sıkıcı açıkçası. Bu durum normal mi? Sizce ne yapmalıyım? Servise götürdüğümde ne yaparlar? @Recep Baltaş @MF
 
Servise götürdüğümde ekranı değiştirmeleri gerektiğini söylerlerse değiştirtmeli miyim? Serviste işçilik konusunda herhangi bir sıkıntı çıkar mı?
 
Tabiki değiştirmelisiniz, herhangi bir ücret istenirse fabrikasyon hatası olduğunu söylersiniz. Çok problemli bir servise dahil değilseniz bir problem çıkacağını sanmıyorum.
Geç cevap için kusura bakmayın. Yolda idim.
 
Cihazı bugün servise bıraktım. Bakalım 1 haftaya belli olacakmış.

Cihaz servisten döndü ama servis başından savmak gibi sadece yeniden Windows kurmuş. :kızgın: Birde cihazı teslim alırken eleman sorunun donanımsal değil yazılımsal olduğunu söyleyip, yeniden Windows kurduklarında düzeldiğini söyledi. Böyle bir sorunun yazılımsal olacağını pek zannetmiyordum açıkçası ki öyleymiş. Eve gelip cihazı kontrol ettiğimde sorun hala aynı şekilde devam etmekteydi. Bu konuyla ilgili Asus' a mail attım fakat bir de Asus Global' e mail atmak istiyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilecek birine ihtiyacım var. Özellikle @Recep Baltaş abi bana Asus Globale' e göndereceğim mail konusunda yardımcı olursanız çok memnun olurum. Sorun resimdekilerden daha belirgin ama kamerayla ancak bu kadar oldu.
P_20150204_180525.jpg
P_20150204_180542~1.jpg


Yok mu yardım edebilecek? @Recep Baltaş
 
Evet, iletişim kurdum kendileriyle. Cihazı tekrar getirmemi istediler. Yarın teslim edeceğim. Sonucu buraya yazarım.
 
Servis senden para koparamayınca baştan sağma bakmıştır kesin, malum bu ülkede para alma yoksa ilgide yok malesef. Sorununa gelecek olursak sorunun muhtemelen ekranın iki yanında bulunan ışığı ekrana yansıtan lambaların güç kontektörlerinden kaynaklanıyor, bu yüzden windows 8 değil 9 da yükleseler nafile. Laptoplar' da az rastlanan bir sorun ama malesef buda seni bulmuş.
 
Cihazı 2. kez servise verdiğimde ekran değişimi yapılmış fakat takılan ekranda ışık sızması ve bulutlanma sorunu buluduğu için değişim/ iade kararı verilmiştir.
 
Merhaba aynı problem bendede mevcut arkadaşlar ne yapıcam bu panellemi ilgili yazılımsal olamaz mı yeni aldım laptopum acer v nitro 7 17.3 i5 li model beş gün oldu pc yi alalı bendede böyle lekeler kalıyor değişim yapan arkadaşım lütfen bana Ulaş özel mesaj filan atılıyorsa canım çok sıkıldı
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı