Windows 10 Başlangıç Programlarının Geç Açılması

FinalKenpachi

Hectopat
Katılım
21 Şubat 2015
Mesajlar
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Daha önce Windows 8'de de benzer bir sorun yaşamıştım şimdi Windows 10'da da bu durum tekrar ediyor.
Windows 7'ye kıyasla başlangıçta açılmasını istediğim programlar. Sistem açıldıktan yaklaşık 5-10 saniye sonra açılmaya başlıyorlar. Windows 7'de masaüstü görünür görünmez açılıyorlardı. Bu sorun neyden kaynaklanıyor çözümü bilen var mı? Teşekkürler.

Sistem 0'dan kuruldu. UEFI GPT. Ve her şey güncel.

Birde sistem boşta olduğu halde durdur yere fare ikonun da yükleme simgesi görünüyor. Belli bir süre aralıkla tekrarlanıyor bu özellik hep.

Çözümleri bilen yada benden başka benzer sorunla karşılaşan yok mu acaba?

Güncel. Hala cevap bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Başlangıçta açılmasını istediğiniz programlar nelerdir ? Bunlar güncel mi ?

ObjectDock - Dropbox - Logitech Gaming Software - Internet Download Manager - NetLimiter

ObjectDock hariç hepsi güncel ve Windows 7'de kullandığım aynı programlar.

windows 10 görev yöneticisi.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Programlardan birinin uyumluluk sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. Gecikmeli başlangıçta da olabilir bu programlarla ilgili servisler ondan da geç başlıyor olabilir. "services.msc" yazıp bir bak istersen.
 
Bende SSD olmasına rağmen hem başlangıçtaki uygulamalar hem de normal kullanırken ki uygulama açılışlarında bariz bir yavaşlık var Windows 10'da. Temiz kurulum yapmama rağmen Windows 8.1'e göre bariz bir fark var.
 
Evet 8.1'e göre biraz daha geç açılıyor. Biraz daha düzeltmesi gerekiyor bazı şeyleri Microsoft'un. İlk çıktığında bazı şeylerin tam oturmaması normal.
 
Bende böyle bir sorun yok. Yonga seti sürücüsü ve AHCI sürücüsünü güncelleyiniz.

Chipset

Onları zaten kurmuştum Recep bey. Değişen bir şey olmadı maalesef. Yanlız şu chipset chipset hariç her şeyi kuruyor gibi geldi bana. Kurulumdan raporunu kontrol ediyorum chipset kurdum diye bir şey demiyor.
 
Aynı sorun bende de mevcut, Windows 8.1 kullanırken daha çok uygulama vardı ama başlangıç hızlıydı Windows 10 da sürücüler güncel olduğu halde programlar başlangıçta daha geç açılıyor.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı