MacBook sık kapak kapatıp açma menteşeleri bozar mı?

roser137

Kilopat
Katılım
25 Aralık 2015
Mesajlar
1.550
Makaleler
1
Çözümler
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
MacBook Air M1 kullanıyorum. Daha önceki dizüstü bilgisayarlarımın kapaklarını bu kadar sık açıp kapamıyordum. Şimdi hem cihaz ufak hem de uykudan anında uyandığı için tablet, telefon kullanır gibi aklıma geldikçe alıp bakıyorum. Açıp bir Google araması yapıyorum kapıyorum tekrar açıp kura bakıp kapatıyorum vs. Günde 20-30 kere kapağı açıp kapatıyorumdur. Bu cihazlar bu kullanıma göre mi üretiliyor? Menteşelerin vs bozulma olasılığı nedir? Çok eski laptoplarda menteşeleri kırmışlığım var ondan bir tedirginlik oldu :D.
 
Elbette her hareketli parça zamanla aşınmaya maruz kalır hocam. ☝🏼

Sanmıyorum bir şey olacağını ama daha az menteşelere yük bindireyim derseniz tavsiyem evde iken sık sık kullanıyorsanız ekranı kapatmamanız olur.

Saygılarımla. 🌹🙌🏼
 
Yalama olabilecek ve normal açıp kapamalarda kırılabilecek kadar güçsüz değiller. Millet çat diye kapatıyor bir şey olmuyor 😀
 
Konu gevseme aslinda. Kapagin menteselerinde basit bir vida sikma islemi ile ayari yapilabiliyor. Ama tabii ki teknik serviste.

Normal bi plastik kasali laptop olsa menteseler dayansa bile zamanla plastik kasa dayanamayip kiriliyor. Macbooklarda boyle bir sorun da olmadigindan hayli uzun sure bir sorun yasamadan devam edersin.
 
Cevaplar için teşekkürler.

Kalıcı zarar olur mu diye merak ediyordum. Sert kullanmıyorum zaten en fazla gevşeme olursa sorun değil. Eski laptoplarda menteşeden dolayı kasa da zarar görüyordu. En kötü ihtimal serviste çözülebilecek bir soruna sebep olacaksa kafaya takmaya gerek yok bence de.
 

Geri
Yukarı