Aynen öyle. Zaten doları 1 TL yapabilecek kudretteysek, ülkedeki yatırımcı sırf 1 dolar 1 TL diye çıkmaz. USD/EUR paritesine bakınca Avrupa'da fabrika kalmaması lazım o zaman. Propaganda değil de, şuanda pat diye 1 TL'ye inse ne olur diye çekilmiş olabilir video.Bu video çok saçma, doların 1₺ olması için zaten bizim üretebiliyor olmamız lazım. Türkiye'den otomotiv fabrikalarının çıkmasından bize ne? Doları 1₺'ye düşürebiliyorsak bizim zaten otomotiv fabrikalarımız vardır hatta başka ülkelere kuruyoruzdur. Propaganda videosundan başka bir şey değil.
Türkiye'de üretim var olmasına yeterli miktarda değil. Yeterli miktarda üretim olmadığı için hükümet banane deyip vergiden kazanıyor. Örnek bir araba 1 milyon TL 3/2'si vergi. O zaman hükümet niye üretime para harçasın?Bu video çok saçma, doların 1₺ olması için zaten bizim üretebiliyor olmamız lazım. Türkiye'den otomotiv fabrikalarının çıkmasından bize ne? Doları 1₺'ye düşürebiliyorsak bizim zaten otomotiv fabrikalarımız vardır hatta başka ülkelere kuruyoruzdur. Propaganda videosundan başka bir şey değil.
Tamamen yanlış açıdan bakıyorsun kardeşim. Videoda söylenen dolar değerinin ne çok az ne de çok fazla olması. Doların yüksek olamsı (tabii abartısız olarak) ithalatı azaltacağından ekonomiyi üretime yönlendirir, neden? Çünkü üretince daha ucuza mal oluyor olmasından. Üretince ihracat artar ve uzun vadede döviz düşüşüne neden olur. Birde ithalat tabanlı ihracat olayı var ama farklı bir tartışma konusu bu.Bu video çok saçma, doların 1₺ olması için zaten bizim üretebiliyor olmamız lazım. Türkiye'den otomotiv fabrikalarının çıkmasından bize ne? Doları 1₺'ye düşürebiliyorsak bizim zaten otomotiv fabrikalarımız vardır hatta başka ülkelere kuruyoruzdur. Propaganda videosundan başka bir şey değil.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.