140 günlük Adata SU630 deneyimi

Hocam sizin bi ara 400'e aldığınız SX8100 vardı. Ona n'oldu?
Yazma hızı düşmüştü en son.

Aynı şekilde duruyor. Doluluk oranını %20'ye indirirsem geri yükseliyor hızları saçma sapan bir durumu var. Genel olarak hikayeli oyun oynadığımdan tüm yükü ve doluluğu SN750'nin üzerine atmamak için almıştım bunu. Fiyatı da bayağı uygundu ama nereden bilecektim.

Aynı dönem SX8100 alan herkes aynı sorunu yaşıyor bu forumda aynı şikayetlerle dolu. Yabancı platformları aradım onlar da SX8200 için aynısını söylemişler. Affedersin SU630 çöpünün de namı ortada. Marka sakat.
 
@kino

XPG sadece SSD yapmıyor ki. Ayrıca tüm SSD'ler 870 EVO bile yazma hızını düşürür.

%75 hız düşüren SSD mi olur? W.D Black SN750 var 1,5 senedir kullanıyorum, yeri geldi %90 doluluğa sahip oldu yine vaat ettiği değerlere yakın okuma/yazma hızları çıkardı. Adamların SSD'leri çöp durum bu isterse en kaliteli RAM'i yapsınlar.
 
@kino

Maalesef ki oluyor. WD Black çünkü 870 EVO Plus kalitesinde, gayet normal. Çok yanlış cümle. Mesela D50 RAM vardı gayet iyiydi. Tabii bu konuda benden daha iyi @BerkayZ87. O da söyleyebilir size.
 
@kino

Maalesef ki oluyor. WD Black çünkü 870 EVO Plus kalitesinde, gayet normal. Çok yanlış cümle. Mesela D50 RAM vardı gayet iyiydi. Tabii bu konuda benden daha iyi @BerkayZ87. O da söyleyebilir size.

SX8200 ne kalitesinde oluyor Turbox falan mı?

 
@kino

Ben SX8200 Pro hakkında bir şey demedim ki? Ayrıca 1-2 konuda yavaş diye sorunlu veya silikon israfı olmuyor. Bende bulayım SN750'nin bir sürü yazma düşüklüğü veya 970 EVO Plus hakkında yazma düşüklüğü. Sizin yazınızda benim demek istediğim "Bu Adata/XPG denen silikon israflarının kronik sorunu bu" bu cümleniz çok yanlış. Markayı genel anlamda kötülemişsiniz. Şu konuda haklısın SSD mallarının birçoğu iyi değil cidden ama iyi olanları da var. Mesela XPG S70, S40G ve SU800 gibi.
 
@Mansion ben sözümün arkasındayım Adata/XPG SSD konusunda bulunduğu konumdaki rakiplerinde görülmeyen absürt düşüşlere sahip oluyorsa bu onu silikon israfı yapar. Piyasada farklı bir donanımın en iyi üreticisi olabilir bu ayrı konu. Ben XPG Core Reactor güç kaynaklarını çok fazla önerdim, bugün de öneririm ama o ayrı bu ayrı.

Bir de kaçırdığın nokta şu anda W.D, Samsung gibi üreticilerin düşüşlerine bakarsan en fazla yarı yarıya görürsün bu da aşırı doluluk veya çok fazla dosya okuyup yazılmasındandır. Bunlar ise gözünün önünde düşüyor git SSD'yi tamamen boşalt 2000Mb/s okusun, %30 doldur 500 okusun. Bu anormal bir durum.
 
@Mansion ben sözümün arkasındayım Adata/XPG SSD konusunda bulunduğu konumdaki rakiplerinde görülmeyen absürt düşüşlere sahip oluyorsa bu onu silikon israfı yapar.

"Ama iyi olanları da var. Mesela XPG S70, S40G ve SU800 gibi." demiştim.
@kino
Çelişki var sözlerinde. Hala Adata/XPG markasını kötülüyorsun ama XPG Core Reactor öneriyorsun. :D

Bir de kaçırdığın nokta şu anda W. D, Samsung gibi üreticilerin düşüşlerine bakarsan en fazla yarı yarıya görürsün bu da aşırı doluluk veya çok fazla dosya okuyup yazılmasındandır. Bunlar ise gözünün önünde düşüyor git SSD'yi tamamen boşalt 2000Mb/s okusun, %30 doldur 500 okusun. Bu anormal bir durum.

Hayır 870 EVO SSD modelinde bile 80MB/s yazma hızlarını gördüm ben. Tabii ben deneyimlemedim yabancı forumlarda gördüm.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı